Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Να καταργηθεί άμεσα το 12ωρο

Την άμεση διακοπή του πιλοτικού προγράμματος σύμφωνα με το οποίο οι πυροσβέστες καλούνται να δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα, ζήτησαν μεταξύ άλλων χτες, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πυροσβέστες που προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Λ. Κατεχάκη μετά από κάλεσμα της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών».

Οι πυροσβέστες ζήτησαν ακόμα την εφαρμογή του πλήρους 5ημέρου και την αμοιβή για την εργασία πέραν αυτού, την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, την ουσιαστική αναδιοργάνωση του Σώματος σε όλα τα επίπεδα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας. Τα παραπάνω θέματα έθεσε στον σύμβουλο του υπουργού, Μ. Χρυσοχοΐδη, για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικής, Γ. Ανθρακέα, επιτροπή των συγκεντρωμένων, ζητώντας του μάλιστα να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό. Παράλληλα, ζήτησαν να διακοπεί το 12ωρο που εφαρμόζεται σε δύο υπηρεσίες (στον 8ο και 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό).

Ο Μιχαήλ Μιχαήλ, μέλος της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» και του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, τόνισε πως «βάλαμε επιτακτικά το θέμα της άμεσης συνάντησης με τον υπουργό και ως δείγμα της καλής θέλησης της κυβέρνησης την άμεση διακοπή - αναστολή του 12ωρου που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σε δύο υπηρεσίες. Είναι βασική προϋπόθεση για να πούμε ότι πραγματικά θέλουν κάτι θετικό για τους πυροσβέστες και ότι έχουν διάθεση για διάλογο».

Στην παράσταση διαμαρτυρίας, το «παρών» έδωσε και το ΠΑΜΕ με το στέλεχός του Δημήτρη Αγκαβανάκη, που επισήμανε πως «το ΠΑΜΕ εδώ και καιρό στηρίζει τον αγώνα των πυροσβεστών γιατί θεωρούμε ότι επιτελούν σπουδαίο έργο. Παρόλα αυτά, διαχρονικά οι κυβερνήσεις - και η σημερινή φυσικά - τους υποβαθμίζουν και τους υποτιμούν. Τώρα, έχουν και μία ακόμα επίθεση σχετικά με το ωράριό τους. Απαιτήσαμε να γίνει συνάντηση με τον υπουργό για να απαντήσει σε αυτά τα ζητήματα. Αλλιώς υπάρχει ο δρόμος του αγώνα και εμείς θα είμαστε παρόντες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ