Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Επιμένουν στη μείωση του προσωπικού

Στην περαιτέρω μείωση του προσωπικού και γενικότερα στη μείωση του «εργατικού κόστους», επιμένει η διοίκηση του ΟΤΕ, στην προσπάθειά της να προσαρμόσει πλήρως τον Οργανισμό στις επιταγές των νέων αφεντικών της γερμανικής «Ντόιτσε Τέλεκομ» (ΝΤ) και του μεγάλου κεφαλαίου.

Στα σχέδια συρρίκνωσης του προσωπικού αναφέρθηκε και πάλι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παν. Βουρλούμης, επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός δεν έχει καταφέρει να μειώσει το προσωπικό όσο θα ήθελε. Διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μιλά για μαζική μείωση του προσωπικού, ούτε για νέο πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου», σημειώνοντας, ωστόσο ότι η έξοδος του προσωπικού θα είναι στοχευμένη και θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατες δηλώσεις του ο Π. Βουρλούμης, έχει ισχυριστεί ότι από τον ΟΤΕ μπορούν να αποχωρήσουν 2.000 εργαζόμενοι, χωρίς να κλονιστεί η λειτουργία του.

Αναφερόμενος στις οφειλές των εναλλακτικών παρόχων προς τον ΟΤΕ, είπε ότι ανέρχονται σε 95 εκατ. ευρώ, ενώ άνω των 35 εκατ. ευρώ είναι και τα χρέη των σχολείων προς τον Οργανισμό. Για τις οφειλές των εναλλακτικών παρόχων κατηγόρησε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), υποστηρίζοντας ότι ενώ γνώριζε ότι αυτό θα συμβεί, εντούτοις το ενθάρρυνε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προωθούμενη έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων, ο Π. Βουρλούμης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο ενδεχόμενο να φορολογηθεί ο Οργανισμός επί των μερισμάτων που εισπράττει, τα οποία εκτιμώνται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ