Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Για αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσα στο Γενάρη ετοιμάζονται οι μικρομεσαίοι αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων. Η οργάνωση του αγώνα και το πλαίσιο διεκδίκησης που θα προβληθεί, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε σε μεγάλη συγκέντρωση - σύσκεψη, που διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, προχτές το απόγευμα, στο Λόφο του Δήμου Ενιππέα. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει σύσκεψη στις αρχές Γενάρη, για να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με το χρόνο και τη μορφή των κινητοποιήσεων. Συζητήθηκε, δε, η αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του αγροτικού κινήματος, με το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων και τη συγκρότηση νέων όπου δεν υπάρχουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αιτία των πολλών και οξυμένων προβλημάτων των μικρομεσαίων αγροτών, η οποία όπως επισημάνθηκε βρίσκεται στην εφαρμογή της ΚΑΠ. Υπογραμμίστηκε ότι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής οδηγεί στο πιο βίαιο ξεκλήρισμά τους, στη μείωση του εισοδήματος και στην ερήμωση των χωριών. Και τονίστηκε η σύγκρουση μ' αυτήν την πολιτική είναι μονόδρομος, καθώς όσα έχουν κερδίσει οι αγρότες το κατάφεραν με σκληρούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες θα δώσουν το αγωνιστικό «παρών» τους και σε άλλες περιοχές της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα, αποφασίστηκε ο συντονισμός του αγώνα τους, σε πανελλαδικό επίπεδο, που θα κορυφωθεί το Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ