Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Αμεση απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης

Στην ανάκληση απολύσεων οδήγησε η δυναμική παρέμβαση των ταξικών συνδικάτων

Ανήσυχη για τους καρπούς της μεγάλης, προχτεσινής, απεργιακής κινητοποίησης που έγινε σε όλη τη χώρα, η εργοδοσία προσπαθεί τώρα να εμποδίσει να φτάσουν παντού τα μηνύματά της.

Στη διαφημιστική εταιρεία «Athens Gifts» ο εργοδότης είπε στους δύο γραφίστες που απασχολεί (σε σύνολο πέντε εργαζομένων) να μην επιστρέψουν στη δουλειά τους, όταν του δήλωσαν ότι την Πέμπτη θα απεργήσουν. Μετά την άμεση απάντηση του ταξικού σωματείου των Λιθογράφων, μετά από χτεσινή παρέμβαση, αναγκάστηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις.

Ανάλογη ήταν και η εξέλιξη και στον Πειραιά. Σπουδαστής του ΤΕΙ Πειραιά που δούλευε ως «ενοικιαζόμενος» στις καταχωρήσεις του «Χρυσού Οδηγού» μέσω της επιχείρησης «Manpower» ενημέρωσε την Τετάρτη ότι θα απεργήσει και τη μέρα της απεργίας, εκπρόσωπος της «Manpower» του τηλεφώνησε για να του πει ότι η «εταιρεία δεν έχει πρόβλημα» αλλά τη δουλειά του στο «Χρυσό Οδηγό» θα την πάρει άλλος. Χτες, συνδικαλιστές των ΤΕΙ και του ΣΕΤΗΠ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο «Χρυσό Οδηγό» και ανάγκασαν τον υπεύθυνο να δεσμευτεί ότι από Δευτέρα θα έρθει κανονικά για δουλειά.

Αυτό που ξάστερα ακούστηκε προχτές στις απεργιακές συγκεντρώσεις γίνεται πράξη: Οποιος τολμήσει ν' ακουμπήσει απεργό θα βρει απέναντί του το κίνημα. Ανάλογη θα είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης.

Αυτό ξεκαθάρισε και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που χτες προχώρησε σε δυναμική παρέμβαση έξω από την επιχείρηση «Ρεγγίνα Στορς» στην Αχαρνών, απαιτώντας να παρθεί πίσω η τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης. Η εργαζόμενη αντέδρασε στην εργοδοτική αυθαιρεσία (έπιασε δουλειά την περασμένη Τετάρτη αλλά η εργοδοσία της είπε ότι θα υπογράψει σύμβαση την ...1η Γενάρη) απεργώντας. Η προϊσταμένη της είπε ότι επικοινώνησε με τα κεντρικά της επιχείρησης και η συνεργασία τους λύεται.

Ανάλογο κλίμα επιχειρεί να καλλιεργήσει και η διοίκηση της ΕΒΓΑ καθώς - όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - τη μέρα της απεργίας προϊστάμενοι τους έπαιρναν τηλέφωνο ρωτώντας τους αν και γιατί θα συμμετάσχουν στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ