Κυριακή 3 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ημερολόγια ... χρυσάφι!

Αν θέλουμε να ανακαλύψουμε κρυμμένους θησαυρούς και να κρατήσουμε στα χέρια μας κάποια απ' τα χρυσαφένια νήματα που υφαίνουν την παράδοση και μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, τότε δεν έχουμε παρά να ξεκινήσουμε την καινούρια χρονιά με το Ημερολόγιο 2010 του Λυκείου των Ελληνίδων.

Στις σελίδες του θα θαυμάσουμε αριστουργήματα της παραδοσιακής ελληνικής χρυσοκεντητικής τέχνης από τα τέλη του 19ουαιώνα και τις αρχές του 20ού,ιδωμένα από το «αμείλικτο μάτι» του στερεομικροσκοπίου που επεσήμανε το μεγαλείο, αλλά και τη φθορά τους. Στην πλειονότητά τους, είναι κομμάτια από τη σπάνια συλλογή χρυσοκέντητων «ζακέτων» του Λυκείου των Ελληνίδων, που αποκαλύπτει εδώ όλη την ομορφιά της, αλλά και τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει. Τα χρυσοκεντήματα διασώθηκαν στο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου, αλλά αυτό δεν είναι πια αρκετό. Τώρα πρέπει «να σώσουμε τα διασωθέντα». Με το σύνθημα αυτό, το Λύκειον των Ελληνίδων προχώρησε στην έκδοση του φετινού του Ημερολογίου, τα έσοδα από την πώληση του οποίου θα χρησιμοποιηθούν και αυτά για τη συντήρηση των κεντημάτων που απειλούνται σοβαρά απ' το χρόνο.

Το Ημερολόγιο 2010 του Λυκείου των Ελληνίδων πωλείται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία, αλλά και στο Πωλητήριο του Λυκείου, στην οδόν Δημοκρίτου 7Α, όπου μπορεί επίσης κανείς να βρει κανείς και άλλα πολλά πρωτότυπα και έξυπνα δώρα, σε πολύ προσιτές τιμές.

  • Ενα εύχρηστο και καλαίσθητο ημερολόγιο για την καινούρια χρονιά, με όμορφες εικόνες και αναμνήσεις ενός κοριτσιού από τις αρχές του 20ού αιώνα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» υπό τον τίτλο «Ο χρόνος περνάει... οι σελίδες γεμίζουν». Το ημερολόγιο βασίζεται στο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο«Τα χρόνια πέρασαν... οι σελίδες γέμισαν», που κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις και περιλαμβάνει αρχειακό φωτογραφικό υλικό (ΕΛΙΑ). Η εξαιρετική εικονογράφηση ανήκει στην Μυρτώ Δεληβοριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ