Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ: Τα προβλήματα που προκύπτουν από την τεράστια έλλειψη προσωπικού στο Αχιλλοπούλειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς ιδιαίτερα από τα λαϊκά στρώματα, όσο και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου. Οι ελλείψεις αυτές εξαναγκάζουν αρκετούς ασθενείς να καταφεύγουν στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα πληρώνοντας τεράστια ποσά ή να αναγκάζονται να μπαίνουν σε μακροχρόνιες λίστες αναμονής. Οι εργαζόμενοι, αγανακτισμένοι από τη διαιώνιση του προβλήματος και το συνεχή εμπαιγμό, επανειλημμένα κινητοποιούνται ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και απαιτούν χρηματοδότηση του νοσοκομείου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να χρηματοδοτηθεί άμεσα το νοσοκομείο ούτως ώστε να καταβληθούν οι εφημερίες, οι δεδουλευμένες υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα και για την κάλυψη συνολικά των λειτουργικών του αναγκών.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ: Στο ξενοδοχείο MEDITERRANEANBEACHRESORT, που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Λαγανά Ζακύνθου, απέλυσαν παράνομα δύο εργαζόμενες που δούλευαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων και όπως αναφέρεται στα υπ' αρ. 25/09 και 26/09 της 16/6/09 δελτία εργατικών διαφορών, η ξενοδοχειακή - τουριστική επιχείρηση ΔΗΜΟΛΕΙΑ ΑΞΤΕΕ καταπατά εργασιακά δικαιώματα, δεν πληρώνει τους εργαζόμενους με βάση τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου και δεν επικολλά το σύνολο των ενσήμων. Παρά την έντονη διαμαρτυρία που έχουν εκφράσει η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία του νησιού και πλήθος εργαζομένων, η εργοδοσία παραμένει αδιάλλακτη στο να αυθαιρετεί. Η εργοδοσία, πλήρως αποθρασυμένη, προχώρησε σε μηνύσεις ενάντια σε συνδικαλιστές και στελέχη του ΚΚΕ, οι οποίοι κάνουν το αυτονόητο, υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα ληφθούν για να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες από κάθε άποψη και παράνομες απολύσεις των δύο εργαζομένων από την επιχείρηση ΔΗΜΟΛΕΙΑ ΑΞΤΕΕ και τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει την ασυδοσία και τη συνεχή καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ: Δεκάδες πυροσβεστικά κλιμάκια και υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, λόγω της χρόνιας έλλειψης κονδυλίων για την καθαριότητα, δεν έχουν τη στοιχειώδη καθαριότητα ή έχουν μόνο για μία ή δύο μέρες τη βδομάδα. Η όξυνση των κρουσμάτων της «νέας γρίπης» έρχεται να επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Στον κλάδο της καθαριότητας σε σύνολο 141 υπηρεσιών και 128 κλιμακίων, δηλαδή σε σύνολο 275 χώρων εργασίας. απέμειναν προς το παρόν μόνο 75 οργανικές θέσεις. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Αντώνης Σκυλλάκος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να πράξει για την πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού καθαριότητας και αν η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο και το σύνολο των μέτρων που απαιτούνται για την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας για όλο το προσωπικό που εργάζεται στα πυροσβεστικά κλιμάκια - υπηρεσίες, χωρίς τις εξαιρέσεις που έθετε το άρθρο 9 του Ν. 3144/2003 που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ: Οπως αναφέρει η Πανελλήνια Ενωση Νοσοκομειακών Ψυχολόγων, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΔΑΦΝΙ) οι ψυχολόγοι, ενώ συμμετέχουν στο σύστημα των εφημεριών του συγκεκριμένου νοσοκομείου προσφέροντας τις αναγκαίες υπηρεσίες, δεν τους έχουν αποδοθεί οι αμοιβές για τα χρονικά διαστήματα Οκτώβρης και Δεκέμβρης του 2008 και από τον Αύγουστο έως και τον Οκτώβρη του 2009. Υπάρχουν επίσης ψυχολόγοι που εργάζονται στο νοσοκομείο με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου οι οποίοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί ως τακτικοί υπάλληλοι του δημοσίου. Αλλά και στα άλλα νοσοκομεία του δημόσιου συστήματος Υγείας καθώς και στα Κέντρα Υγείας είτε δεν υπάρχουν ψυχολόγοι ή ο αριθμός που υπηρετεί δεν αρκεί σε καμία περίπτωση να καλύψει με τις αναγκαίες υπηρεσίες τους ασθενείς, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και τους συγγενείς τους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Μαυρίκος και Μπάμπης Χαραλάμπους ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε να πληρωθούν οι ψυχολόγοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, να μονιμοποιηθούν όλοι οι ψυχολόγοι και να προσληφθούν μαζικά ψυχολόγοι με μόνιμη σχέση εργασίας.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΠΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΛΙΣΣΟ Ν. ΑΧΑΪΑΣ: Συνεχίζεται η εναπόθεση σε διάφορους χώρους της ΒΙΠΕ λυματολάσπης, η οποία προέρχεται από βιομηχανικά λύματα και από το Βιολογικό Καθαρισμό της ΒΙΠΕ Πατρών που καταλήγει μέσω του ποταμού Πείρου στον Πατραϊκό κόλπο. Είναι σαφές ότι δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα όλης της περιοχής, του ποταμού, των ακτών και της θαλάσσιας περιοχής. Οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι θα κάνουν για να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει η απόρριψη της λυματολάσπης στο ρέμα Μαλιαγκού και στον ποταμό Πείρο, με αποκλειστική επιβάρυνση των βιομηχανιών και των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ και να προστατευθούν ο υδροφόρος ορίζοντας και το ποτάμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ