Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκρηξη βόμβας στην «Εθνική Ασφαλιστική»

Phasma

Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγιναν το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά τις 11, τα γραφεία της εταιρείας «Εθνική Ασφαλιστική». Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε ταξιδιωτικό σάκο και περιείχε περισσότερα από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης. Οι άγνωστοι άφησαν το σάκο μπροστά από την είσοδο των γραφείων, στη διασταύρωση της οδού Γαλαξία με τη Λ. Συγγρού, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους φύλακες ούτε και από τους περαστικούς καθώς σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου βρίσκεται εμπορικό κέντρο με κινηματογράφους.

Στις 10.45 το βράδυ, άγνωστος προειδοποίησε για την έκρηξη με τηλεφώνημά του σε απογευματινή εφημερίδα. Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, απέκλεισαν την περιοχή και 15' αργότερα πυροδοτήθηκε ο μηχανισμός. Μάλιστα, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Χτες, αστυνομικοί πήραν κατάθεση από τους τέσσερις φύλακες των γραφείων, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν πως είδαν κάποιες σκιές στην είσοδο του κτιρίου λίγο πριν την έκρηξη. Πάντως, στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής υπάρχει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να αναλυθεί από τους ειδικούς.

Χτες το βράδυ, δημοσιεύτηκε προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο από την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς», στην οποία γίνεται λόγος για συνεργασία με άλλη οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΛ.ΑΣ. δήλωναν επιφυλακτικοί για το γνήσιο του κειμένου. Επιπλέον, από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. χτες διαρρέονταν πληροφορίες ότι πίσω από την ενέργεια βρίσκεται η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ή μια άλλη ονόματι «Λαϊκή Θέληση». Σημειώνεται πως η δεύτερη είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στις 19 του περασμένου Μάρτη, στα γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στη Λ. Αλεξάνδρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ