Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Προϋπολογισμός σε αντιλαϊκή κατεύθυνση

Εναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό που κινείται στις πολιτικές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των εντολών της ΕΕ κατέθεσε η δημοτική αρχή Ελευσίνας (στηρίζεται από ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ) και ενέκρινε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας σε πρόσφατη συνεδρίασή της. Ο προϋπολογισμός για το έτος 2010 στηρίζει τα έσοδά του κατά περίπου 70% στα ανταποδοτικά τέλη. Ειδικότερα, από τα περίπου 63 εκατομμύρια ευρώ έσοδα, τα 32,5 εκατομμύρια προβλέπεται να προέλθουν από φορολόγηση των δημοτών και 14 εκατομμύρια από δάνεια, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε κάποια κονδύλια για μελέτες έργων και για τη συντήρηση σχολείων.

Ιδιαίτερα εμφανής είναι η εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ στο Τεχνικό πρόγραμμα, καθώς τα μόνα έργα που ουσιαστικά προβλέπονται στον προϋπολογισμό είναι μέσω των γνωστών ΣΔΙΤ και αφορούν στην κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, μονάδας λιπασματοποίησης και πάρκινγκ! Την ίδια στιγμή, κανένα άλλο έργο που θα ανακούφιζε την περιοχή δεν προβλέπεται, καθώς δε θεωρείται επιλέξιμο από την ΕΕ, όπως, για παράδειγμα, βρεφονηπιακός σταθμός (δεν υπάρχει κανένας σήμερα), χώροι άθλησης, κτίριο για Πολιτιστικό Κέντρο, ΚΑΠΗ και αντιπλημμυρικά έργα μέσα στην πόλη.

«Η πλειοψηφία του ΔΣ είναι επικίνδυνη γιατί ακολουθεί μια πολιτική την οποία θέλει να παρουσιάσει σαν φιλολαϊκή και δεδομένη. Την πολιτική δηλαδή της ΕΕ που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που προωθεί μόνο έργα με τη συνεργασία ιδιωτών χαρακτηρίζοντας μη επιλέξιμα αυτά που έχει ανάγκη ο λαός», τόνισε στον «Ρ» ο Αντώνης Χοροζάνης, δημοτικός σύμβουλος της «Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης» σχολιάζοντας την έγκριση του νέου προϋπολογισμού.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή συνεχίζει την προώθηση της πολιτικής υποβάθμισης της ενιαίας διαχείρισης των απορριμμάτων. Σταθερά και με διάφορες ενέργειες προσπαθεί να προωθήσει την πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων κάθε περιοχής ξεχωριστά ώστε να διευκολύνεται η συναλλαγή με ιδιωτικά συμφέροντα. Στα πλαίσια αυτά και σε πλήρη σύμπνοια με τη νέα πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε προς έγκριση ψήφισμα προς τον ΕΣΔΚΝΑ, με το οποίο ζητά να καταβάλλει λιγότερες εισφορές και με βάση τις ποσότητες απορριμμάτων που θα προωθεί στο ΧΥΤΑ της Φυλής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο αιτιολογικό της η δημοτική αρχή αναφέρει σειρά έργων ανακύκλωσης που έχει προωθήσει (ΚΔΑΥ, μονάδα λιπασματοποίησης). Εργα όμως τα οποία κάνει και αυτά σε συνεργασία με ιδιώτες και είναι επιλέξιμα από την ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταψήφισε τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του δήμου (2023-12-20 00:00:00.0)
Τους πήρε το ποτάμι (2015-02-03 00:00:00.0)
Αρωγός στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική (2015-01-06 00:00:00.0)
Περιοδείες και παρεμβάσεις του ΚΚΕ (2014-10-30 00:00:00.0)
Στυλοβάτης της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών (2011-11-04 00:00:00.0)
Πρόγραμμα έργων υπαγορευμένο από Βρυξέλλες (1997-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ