Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Αναθερμαίνουν τη βολική σκανδαλολογία

Σε αναθέρμανση της σκανδαλολογίας ως μέρους της ανέξοδης και αποπροσανατολιστικής για το λαό δικομματικής διαμάχης επιδίδονται κυβέρνηση και ΝΔ, με αφορμή την κυβερνητική πρόταση για σύσταση από τη Βουλή εξεταστικής επιτροπής για το υπαρκτό σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Χτες, από την πλευρά της ΝΔ, ο εκπρόσωπός της, Π. Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι ναι μεν το κόμμα του τάσσεται υπέρ της σύστασης εξεταστικών επιτροπών, αλλά μιλώντας συγκεκριμένα για την εξεταστική που αφορά στο Βατοπέδι σημείωσε: «Εχει γίνει ήδη εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ακολουθήθηκαν τα διαλαμβανόμενα από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, συμμετείχαν όλα τα πολιτικά κόμματα και βγήκε με νόμιμο τρόπο πόρισμα». Ουσιαστικά, δηλαδή, θέση της ΝΔ είναι πως η υπόθεση του Βατοπεδίου για τη Βουλή έχει κλείσει, εκτός εάν υπάρξουν «καινούρια στοιχεία», όπως είπε ο Π. Παναγιωτόπουλος.

Στη βολική για τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης σκανδαλολογία εισχώρησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους, υποστήριξε: «Οι βουλευτές της ΝΔ καλούνται σήμερα να αποδείξουν αν υιοθετούν όσα έχουν γίνει από την κυβέρνηση της ΝΔ στη συγκεκριμένη υπόθεση του Βατοπεδίου ή όχι». Για το ίδιο θέμα υπήρξε δήλωση και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, ο οποίος είπε: «Είναι άξιο απορίας το ότι η ΝΔ σπεύδει να προκαταλάβει τους βουλευτές της και να απορρίψει ουσιαστικά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δύο τινά συμβαίνουν: Η δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει διαφάνεια, ή κάτι έχει να κρύψει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ