Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Στη δουλειά τους γυρνούν οι τρεις εργαζόμενοι

Ο αγώνας στον οποίο συνέβαλε αποφασιστικά και το κλαδικό συνδικάτο έφερε αποτέλεσμα

Στη δουλειά τους επιστρέφουν σήμερα οι τρεις εκλεγμένοι συνδικαλιστές του Γηροκομείου Αθηνών, που απέλυσε πρόσφατα η διοίκηση της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών, επιχειρώντας το πνίξιμο κάθε αγωνιστικής φωνής. Ο αγώνας των εργαζομένων, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και του κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Συναφών Χώρων, έφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Στις αρχές του μήνα η διοίκηση του Γηροκομείου προχώρησε στις τρομοκρατικές απολύσεις τριών συνδικαλιστών, εκλεγμένων μελών της μειοψηφίας της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων του Γηροκομείου και του κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσε και μηνύσεις εναντίον τους. Αμεσα, οι τρεις εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της εργοδοσίας προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους, έως ότου εκδικαστούν οι κατασκευασμένες συκοφαντικές μηνύσεις που κατέθεσε η διοίκηση του Γηροκομείου. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε χτες στην αρμόδια υπηρεσία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και η πρόεδρος αποφάνθηκε υπέρ των εργαζομένων, οι οποίοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους σήμερα. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την προσωρινή διαταγή μη εκτέλεσης των απολύσεων των εργαζομένων μέχρι να τις κρίνει το αρμόδιο δικαστήριο.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν χτες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία της ΟΣΝΙΕ, αντιπρόσωπος της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Υπέρ της εργοδοσίας μίλησαν το στέλεχος της διοίκησης κα Κεραμίδα, αλλά και η ταμίας του επιχειρησιακού σωματείου του Γηροκομείου, η οποία, αποκαλύπτοντας το ρόλο που έχει η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, πήρε σαφή θέση υπέρ των απολύσεων, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με την επιδίωξη του εργοδότη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ