Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ «ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»
Αντάλλαξαν ευχές και χαμόγελα αισιοδοξίας

Οι μηχανές χτες σταμάτησαν για λίγο. Οι εργάτες μοιράστηκαν βασιλόπιτες και ελπίδες για νέους, πιο δυνατούς αγώνες

Η αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε με εργάτες...
Η αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε με εργάτες...
Η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων εκφράζεται με κάθε τρόπο. Με την οργάνωση του αγώνα αλλά και την οργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων, όπως αυτή που «στήθηκε» χτες στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση» στον Ασπρόπυργο, ακτινοβολώντας αισιοδοξία και στέλνοντας αγωνιστικά μηνύματα.

Χτες το μεσημέρι, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε μαζί με τους εργαζόμενους μετανάστες της επιχείρησης μια λιτή μα «ζεστή» εκδήλωση. Μια εκδήλωση που «μοίρασε» βασιλόπιτες και ευχές για μια νέα χρονιά, με ακόμα περισσότερους αγώνες. Οι εργάτες αντάλλαξαν ευχές και χαμόγελα αισιοδοξίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

«Σήμερα διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση για να ευχηθούμε σε εσάς και στις οικογένειές σας καλή χρονιά και ο νέος χρόνος να μας βρει πιο δυνατούς σε νέους αγώνες για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε», τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση ο Γιάννης Κομνηνός πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η Χρυσούλα Λαμπούδη, εκ μέρους της Γραμματείας Μεταναστών του ΠΑΜΕ, η οποία αναφερόμενη στις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για νομιμοποίηση των παιδιών των μεταναστών σημείωσε: «Είμαστε καχύποπτοι, τόνισε, γιατί ξέρουμε ότι στο τέλος θα δοθεί σε λίγους η νομιμότητα. Θα συνεχίσουμε όμως να παλεύουμε μαζί για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών με πλήρη δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους». Ξεκινώντας στη συνέχεια να μοιράζει τις βασιλόπιτες μίλησε στους μετανάστες για το έθιμο με το φλουρί που όποιος το βρίσκει φέρνει τύχη, για να τους πει: «Η τύχη δεν έρχεται αν δεν αγωνιστούμε συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανένα θεό, από καμία θρησκεία γιατί η τύχη των εργαζόμενων είναι στα ίδια τους τα χέρια».


...που μοιράστηκαν βασιλόπιτες χωρίς να ψάχνουν φλουρί, αφού «την τύχη μας τη φτιάχνουμε μόνοι μας», όπως τονίστηκε
...που μοιράστηκαν βασιλόπιτες χωρίς να ψάχνουν φλουρί, αφού «την τύχη μας τη φτιάχνουμε μόνοι μας», όπως τονίστηκε

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ