Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΞΑΠΡΕΤ (πρώην ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΣΟ)
«Λουκέτο» με την ανοχή ΠΑΣΚΕ και ΑΠ

Καταγγελία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Κλείνει αύριο το βαφείο υφασμάτων ΤΕΞΑΠΡΕΤ (των Αφών ΚΑΡΑΣΟ), οι 80 εργαζόμενοι σ' αυτό απολύονται, η επιχείρηση συνεχίζει να δραστηριοποιείται και να αναζητά νέα κέρδη εισηγμένη μάλιστα στο χρηματιστήριο, αλλά οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού κάνουν ό,τι μπορούν για να περάσουν τα σχέδιά της «αβρόχοις ποσί». Σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στην ΤΕΞΑΠΡΕΤ που φέρει τον τίτλο «Ενας νέος Λαναράς γεννιέται», η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Για μια ακόμα φορά, έδρασε η γνωστή ομάδα των "Λαναρό-παιδων" δηλ. της ΠΑΣΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που με εντολή ΓΣΕΕ, υπέγραψαν τα θαλασσοδάνεια των 35 εκατ. ευρώ στον Λαναρά, και εκβίαζαν εκατοντάδες εργαζόμενους του ομίλου να υπογράψουν τις απολύσεις τους (Θα φωνάζαμε "ΝΤΡΟΠΗ" αν καταλάβαιναν την έννοια αυτής της λέξης).

Το ίδιο έκαναν σήμερα και στη ΤΕΞΑΠΡΕΤ: σεβόμενοι - δήθεν - την απόφαση της πλειοψηφίας των (εκβιασμένων) εργαζόμενων να δεχτούν τις απολύσεις τους, τορπίλισαν την κοινή κάθοδο στην Αθήνα, στο υπουργείο Εργασίας, των εκατοντάδων απολυμένων από τα κλειστά βαφεία της Θεσσαλονίκης με αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

Κι η Γραμματεία Θεσσαλονίκης επισημαίνει: «Ο ΚΑΡΑΣΟ ξεφορτώνεται 80 εργαζόμενους και συνεχίζει τις κερδοφόρες επιχειρήσεις του. Μπορεί ακόμα και να ξαναλειτουργήσει το βαφείο με νέους όμως εργαζόμενους. Ισως από τα stage που ο Παπανδρέου χάρισε "αξιοκρατικά" στους βιομήχανους (ανασφάλιστους και με μισθό 450 ευρώ που δεν πληρώνει ο εργοδότης αλλά οι φορολογούμενοι).

Να τι σημαίνει αυτό που διακηρύσσει το ΠΑΜΕ: ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, δεν είναι ένας συνδικαλισμός που κάνει "λάθη"». Εχει περάσει συνειδητά με το μέρος της εργοδοσίας, συνεργάζεται ανοιχτά με τον ΣΕΒ και τους επιχειρηματίες (Λαναράς, ΚΑΡΑΣΟ, ΑΜΑΣΑ, ΠΙΛΟΥΞ κλπ.). Είναι πλέον πρόβλημα για την καθημερινή ζωή του εργαζόμενου. Πρέπει να απομονωθούν.

Η κάθοδος των εργαζόμενων στα βαφεία, στο Υπουργείο Εργασίας, στις 12.1.2010 θα γίνει, θέλει δε θέλει το ΕΚΘ και η ΓΣΕΕ να ενοχληθεί ο κ. Λοβέρδος και η κυβέρνηση των Λαναράδων, των ΚΑΡΑΣΟ, των Λιανών (ΑΜΑΣΑ) και των Παραβάντσων (ΠΙΛΟΥΞ).

Η θέση των απολυμένων είναι εκεί, μαζί με το σωματείο βαφέων Θεσσαλονίκης και την Ομοσπονδία του κλάδου», τονίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ