Τρίτη 5 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Νίκο Τσουνάκη

Το τελευταίο «αντίο» απηύθυναν, χτες, συγγενείς και πλήθος σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι, στο στέλεχος του ΚΚΕ, Νίκο Τσουνάκη, ο οποίος κηδεύτηκε στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων με πολιτική κηδεία.

Ο σ. Νίκος Τσουνάκης πέθανε ξαφνικά την Παρασκευή 1η Γενάρη, σε ηλικία 63 ετών. Ηταν μέλος της ΚΟΒ Οικοδόμων Ιλίου της Αχτίδας Κατασκευών της ΚΟΑ. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1976. Διατέλεσε γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ και μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Ηταν συνδικαλιστικό στέλεχος στο χώρο των Οικοδόμων και υπήρξε πρόεδρος του Παραρτήματος Ιλίου - Πετρούπολης - Αγ. Αναργύρων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Επίσης για ένα διάστημα χρεώθηκε τη δουλειά του γενικού γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Σκεπασμένος με την κόκκινη σημαία και με τους συντρόφους του από τις Δυτικές Συνοικίες της Αθήνας τιμητική φρουρά γύρω από τη σορό του, τον αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά ο Γεράσιμος Θεοδωράτος, εκ μέρους των ΚΟ Αναργύρων του ΚΚΕ και ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Ο Γ. Θεοδωράτος, αναφερόμενος στο βιογραφικό του, ανέφερε πως «μέσα από τις γραμμές του Κόμματος και του μαζικού κινήματος αντιπάλεψε την αντιλαϊκή πολιτική. Σε όποια θέση του εμπιστεύτηκε το Κόμμα, ανταποκρίθηκε. Διακρινόταν για την αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των αποφάσεων του Κόμματος. Στην τελευταία κρίση που πέρασε το ΚΚΕ, κράτησε σθεναρή στάση, υπερασπιζόμενος τις μαρξιστικές - λενινιστικές αρχές, την ηρωική ιστορία δεκαετιών του ΚΚΕ».

Ο Γ. Τασιούλας από την πλευρά του σημείωσε πως «ο Ν. Τσουνάκης ήταν άξιο τέκνο της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ και συνέδεσε όλη του τη ζωή με το εργατικό κίνημα και τα συμφέροντά του. Από πολύ μικρός, από τότε που ήρθε στην Αθήνα, γνώρισε την εκμετάλλευση δουλεύοντας σαν οικοδόμος. Εκεί κατανόησε την ανάγκη του οργανωμένου ταξικού αγώνα.

Πρωτοστάτησε στα μέσα της δεκαετίας του '80 στην ίδρυση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Σε μας τους νεότερους αποτελεί παράδειγμα η αποτελεσματικότητα με την οποία δούλεψε ο σ. Νίκος μαζί με άλλους συντρόφους εκείνη την περίοδο για να φτιάξουν το Συνδικάτο. Με μεγάλη επιμονή συγκρότησαν δεκάδες σωματειακές επιτροπές. Εχτισαν δεσμούς με τους οικοδόμους αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Εκατοντάδες είναι οι συσκέψεις που πραγματοποίησαν σε σπίτια, καφενεία, στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς.

Πίσω σου αφήνεις μεγάλο κενό, ιδιαίτερα σήμερα που τα καθήκοντα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος πολλαπλασιάζονται. Σου δίνουμε υπόσχεση πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να καλύψουμε το κενό που αφήνεις και να πετύχουμε όλους τους στόχους που και εσύ υπηρέτησες».

Στην κηδεία παραβρέθηκαν, επίσης, από την ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη της Σπύρος Χαλβατζής, Δημήτρης Ζάχαρης και Γιάννης Πρωτούλης, καθώς και ο Τέλης Γόντικας από το Γραφείο Πόλης της ΚΟ Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ