Τρίτη 5 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κι άλλη τραγωδία με πρόσφυγες

Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών αραβικής καταγωγής που βρήκαν το θάνατο στα παράλια της Θράκης, στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα στη χώρα μας αναζητώντας καλύτερο μέλλον, μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες όπου η μπότα του ιμπεριαλισμού τσακίζει τις ζωές τους. Χθες βρέθηκαν οι σοροί δύο ακόμη μεταναστών αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 7. Οι έρευνες στα παράλια της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης συνεχίζονται με πλωτά σκάφη του Λιμενικού και τη συνδρομή αλιευτικών σκαφών της περιοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού και της Αστυνομίας, οι 6 μετανάστες (3 άνδρες και 3 γυναίκες) ήταν ηλικίας μεταξύ 25 και 35 ετών. Νεκρός βρέθηκε και ένας λευκός άνδρας 50-55 ετών. Οι δύο σοροί βρέθηκαν στην περιοχή της Μαρώνειας και του Ιμερου Ροδόπης και οι υπόλοιπες 5 στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, οι μετανάστες επέβαιναν σε σκάφος το οποίο βούλιαξε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή την Πρωτοχρονιά. Ο πρώτος νεκρός εντοπίστηκε την ίδια μέρα, και ακολούθησε η εύρεση άλλων 4 το Σάββατο και άλλων 2 χθες. Το σκάφος ή συντρίμμια του δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη. Οι σοροί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Σε σχόλιό του γι' αυτήν την τραγωδία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο νέος τραγικός θάνατος μεταναστών έρχεται να αποδείξει ότι η μετανάστευση εξαθλιωμένων ή προσφύγων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ενισχύει τη απάνθρωπη καταστολή στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας σε βάρος των μεταναστών. Αυτή η πολιτική χρησιμεύει μόνο στον έλεγχο της εισροής ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κατά καιρούς η πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ