Τετάρτη 6 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΕ
Απαιτεί αντεργατικές ανατροπές

Τις βαθύτατα αντεργατικές, άκρως προκλητικές απόψεις του για το...υπεράριθμο προσωπικό και το...τεράστιο εργατικό κόστος στον ΟΤΕ, εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Π. Βουρλούμης, με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον επικεφαλής του ΟΤΕ και εκπρόσωπο της «Ντόιτσε Τέλεκομ», ο οποίος έχει ήδη προαναγγείλει 2.000 «στοχευμένες αποχωρήσεις» από τον Οργανισμό, απαραίτητη προϋπόθεση και μοναδική εναλλακτική λύση για να παραμείνει ανταγωνιστικός ο ΟΤΕ, είναι η κατάργηση της μονιμότητας και η περαιτέρω μείωση του προσωπικού. Για το λόγο αυτό δε, ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την «έξοδο» και άλλων εργαζομένων από τον Οργανισμό.

Κατά τους προκλητικούς ισχυρισμούς του Π. Βουρλούμη, ο ΟΤΕ είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε νέα μείωση του προσωπικού, λόγω του υψηλότατου εργατικού κόστους που έχει ο Οργανισμός, το οποίο ανέρχεται στο 33% των εσόδων, έναντι 18% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος στις σταθερές τηλεπικοινωνίες. Σημειώνεται ότι επί διοίκησης Βουρλούμη στον ΟΤΕ, το μόνιμο προσωπικό έχει μειωθεί κατά 6.000 (από 18.000 σε 12.000 εργαζόμενους).

Τα πάντα στη φιλοσοφία Βουρλούμη, εστιάζονται στην εξασφάλιση φθηνής εργατικής δύναμης και στο πλαίσιο αυτό ουσιαστικά προτείνει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την καθιέρωση καθεστώτος ατομικών συμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ