Παρασκευή 8 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Συχαρίκια στην κυβέρνηση

Αντιγραφή των κυβερνητικών εξαγγελιών αποτελούν οι καθολικές ανατροπές που αξιώνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες

Περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, στις κοινωνικές δαπάνες και στις δαπάνες συντάξεων - υγείας, επανεξέταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο είναι μεταξύ άλλων οι αξιώσεις του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, τις οποίες επαναφέρει με αφορμή το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Σε χτεσινή παρέμβαση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης χαρακτήρισε «σημαντική» την πρόβλεψη για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ στο Πρόγραμμα Σταθερότητας το 2012 ως ένδειξη «αποφασιστικής μεταρρυθμιστικής συμπεριφοράς» εκ μέρους της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, οι επιχειρηματίες που εκπροσωπούνται από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, με πρόσχημα τη μείωση των δαπανών, απαιτούν μείωση όλων των συντάξεων στα επίπεδα των συντάξεων του ΙΚΑ, διαχωρισμό των υπηρεσιών συντάξεων και υγείας, μείωση του «μισθολογικού κόστους» στο Δημόσιο με πάγωμα των προσλήψεων και «αυστηρή συγκράτηση μισθών και κάθε είδους αμοιβών».

Για την αύξηση των εσόδων μιλούν μεταξύ των άλλων για αύξηση της φορολογίας σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα. Ακόμη, ζητούν άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, κατάργηση κάθε μορφής ελέγχου της επιχειρηματικής αυθαιρεσίας που οι επιχειρηματίες θεωρούν «εμπόδια στη λειτουργία του ανταγωνισμού», διευκόλυνση του κεφαλαίου να εγκαθιστά βιομηχανικές μονάδες και εμπορικά μεγαθήρια μέσω των Χρήσεων Γης και του Κτηματολογίου, εξομοίωση της εργατικής νομοθεσίας των πρώην ΔΕΚΟ με αυτή που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ