Σάββατο 9 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα σε τροφοδοσία και καταστήματα

Σύσκεψη εκπροσώπων Δημοτικών Αρχών και άλλων φορέων όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο νομό, μετά το κλείσιμο του δρόμου στα Τέμπη, οργανώθηκε στη Νομαρχία Λάρισας. (Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι αρμόδιοι της Αυτοδιοίκησης - Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμοι - αρκούνταν σε κάποιες επισημάνσεις, χωρίς να οργανώνουν τη λαϊκή πάλη για τη διεκδίκηση της ασφαλούς κυκλοφορίας στην περιοχή των Τεμπών).

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα μεγάλα στη μετακίνηση, στην τροφοδοσία και στην αποκομιδή απορριμάτων. Επίσης, όσοι έχουν καταστήματα στα Τέμπη, αλλά και στις γειτονικές περιοχές κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο και πάνω από 70 εργαζόμενοι, στα Τέμπη, να μείνουν άνεργοι.

Σε ανακοίνωσή τους οι καταστηματάρχες στην περιοχή των Τεμπών, που εξέδωσαν ύστερα από γενική συνέλευση, ζητούν λήψη μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία του δρόμου, άμεση και πλήρη απόδοση ευθυνών, έκτακτη οικονομική ενίσχυση και καταβολή αποζημιώσεων για τη ζημιά που έχουν υποστεί.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, απαιτεί να παρέμβει η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για να μη χάσουν οι εργαζόμενοι τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους και να επιδοτούνται με το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Και υπογραμμίζει ότι «εάν τις ευθύνες του δυστυχήματος τις έχουν οι κατασκευαστικές εταιρείες να αναλάβουν εκείνες την παραπάνω υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ