Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Τεταμένο το εσωκομματικό κλίμα

Παραιτήσεις και αντεγκλήσεις με αιχμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το έκτακτο συνέδριο

Οξύνεται και πάλι η αντιπαράθεση στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα» διαμήνυσε πως αρμόδια για να λάβει απόφαση σχετικά με τη στάση του σχήματος κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα (στην οποία η «Ανανεωτική Πτέρυγα» διαθέτει ισχυρό έρεισμα) και όχι τα όργανα του ΣΥΝ. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να προκαταλάβει τις όποιες εξελίξεις υπενθύμισε προηγούμενες ψηφοφορίες όπου «η Κοινοβουλευτική Ομάδα δε θέλησε να διαμορφώσει με τη λογική του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού την τελική επιλογή όλων των βουλευτών».

Στον «Αθήνα 9.84» χτες ο Φ. Κουβέλης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στην περίπτωση που δεν καταφέρει να πείσει την ΚΟ για την «ορθότητα» της άποψης υπέρ της ψήφισης του Κ. Παπούλια.

Τεταμένες είναι και οι σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο Αλ. Τσίπρα και προσκείμενων σ' αυτόν στελεχών, με μεγάλη μερίδα του «αριστερού ρεύματος» για το ενδεχόμενο σύγκλησης εκτάκτου συνεδρίου. Ο Στ. Λεουτσάκος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα οργανωτικού καταγγέλλοντας - σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες - προσπάθεια εκβίασης συνεδρίου πίσω απ' τις πλάτες των υπευθύνων. Σύμφωνα με την «Αυγή» ο ίδιος κατήγγειλε «γεγονότα που οδηγούν σε παραλυσία και σύγχυση». Για παρεμφερείς λόγους παραιτήθηκε απ' την Εκτελεστική Γραμματεία και ο Θ. Πετράκος.

Η κατάσταση αυτή στον ΣΥΝ προβάλλεται και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου διογκώνεται η δυσαρέσκεια από παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΝ που δεν είναι συμβατές με τα «συμφωνηθέντα» αλλά και από την απροθυμία τοπικών οργανώσεων του ΣΥΝ να συμβάλουν στη δημιουργία οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, μετά τη Χίο και στο Χαλάνδρι - όπου προχτές πραγματοποιήθηκε ιδρυτική συνέλευση οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παραβρέθηκε ο Αλ. Αλαβάνος και γράφτηκε μέλος της - η τοπική οργάνωση του ΣΥΝ αποφάσισε να μην συμμετέχει στη συνέλευση και να μην πάρουν τα μέλη της κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ