Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το καλυμμαύχι του μπίζνεσμαν...

Επίδειξη του άλλου της προσώπου, αυτό του μεγαλοεπιχειρηματία και εκπροσώπου του μεγάλου κεφαλαίου, έκανε χτες η Εκκλησία της Ελλάδος ζητώντας με υπόμνημά της από τον υπουργό Οικονομικών να επιτρέψει στην Εθνική Τράπεζα, της οποίας η ίδια είναι μεγαλομέτοχος, να διανέμει μερίσματα στους μετόχους της. Επίσης, ζητά την εκπροσώπησή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε διαθέσει 28 δισ. ευρώ για να σώσει τις τράπεζες από την οικονομική κρίση, με ρήτρα να μη διανέμουν μερίσματα στους μετόχους για το 2009. Η Εκκλησία της Ελλάδος, κάνοντας χρήση της ιδιότητας του μεγαλομετόχου της Εθνικής Τράπεζας, ζητά τώρα από τους μετόχους να αποχωρήσει η τράπεζα από αυτό το χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ούτε η τράπεζα το έχει ανάγκη (όπως σημειώνει, η Εθνική δανείστηκε μόνο 350 εκατ. ευρώ και με πολύ υψηλό επιτόκιο), ενώ και η πολιτεία θα ενισχυθεί με την επιστροφή αυτού του ποσού για τις αυξημένες δανειακές της ανάγκες...

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αποτελεί έναν από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, κατέχοντας 9,3 εκατ. μετοχές, δηλαδή το 1,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σημαντικά αν συνυπολογιστούν τα 2,3 εκατ. μετοχές των κληροδοτημάτων της Μητρόπολης Ιωαννίνων και οι 300 χιλιάδες μετοχές που ανήκουν στη Μητρόπολη Ηλείας. Μέχρι τώρα, στο ΔΣ της τράπεζας μετείχε μόνο ο μητροπολίτης Ιωαννίνων, εκπροσωπώντας τις μετοχές των κληροδοτημάτων της μητρόπολής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ