Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Υπερασπίζεται τη στάση για τη «νέα γρίπη»

ΓΕΝΕΥΗ.--

«Ηπια» χαρακτήρισε χτες τη μέχρι τώρα πορεία της «πανδημίας» της «νέας γρίπης» η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν προσθέτοντας ότι τα στοιχεία της νόσου μπορούν να συγκριθούν μόνον με τις ήπιες πανδημίες του 1957 και του 1968, παρά με την πολύνεκρη επιδημία του 1918 που είχε προκαλέσει 50 εκατομμύρια νεκρούς διεθνώς.

Επίσης απαντώντας στις κατηγορίες που έχουν απευθυνθεί από διάφορους φορείς προς τον ΠΟΥ, ότι αποφάσισε από τον Απρίλη του 2009 να σημάνει συναγερμό για πανδημία ώστε οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να αυγατίσουν τα κέρδη τους, η αξιωματούχος του Οργανισμού υπερασπίστηκε τις ως τώρα αποφάσεις. Ωστόσο σημείωσε «ότι αξιόπιστα στοιχεία σχετικά με το ποσοστό θνησιμότητας της "νέας γρίπης" δεν μπορούν να υπάρξουν παρά μόνο σε 1 με 2 χρόνια μετά την λήξη της πανδημίας».

Η Τσαν είπε σε άλλο σημείο ότι η πορεία της νόσου στο βόρειο ημισφαίριο εμφανίζεται την τρέχουσα περίοδο φθίνουσα, αλλά θα μπορούσε να κλιμακωθεί με την εμφάνιση νέου κύματος κρουσμάτων μέχρι τον Απρίλη.

Ο τελευταίος απολογισμός του ΠΟΥ φέρει τα θύματα της νόσου σε περίπου 14.000 σε πάνω από 200 χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ