Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΡΟ - ΓΑΛΑΤΑ - ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ: Τεράστια είναι τα προβλήματα στις μονάδες Υγείας των παραπάνω περιοχών. Συγκεκριμένα, η θέση του παιδιάτρου είναι κενή τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα τα παιδιά των περιοχών Πόρου, Τροιζηνίας και Μεθάνων να μένουν, ουσιαστικά, καθημερινά ακάλυπτα, αφού εξυπηρετούνται, όσο αυτό είναι δυνατόν, με παιδίατρο μια φορά τη βδομάδα στο Κέντρο Υγείας του Γαλατά. Επίσης κενή παραμένει η θέση τεχνολόγου ακτινολόγου, οπότε ακόμα και για μια απλή ακτινογραφία, ο ασθενής θα πρέπει να διακομιστεί στα νοσοκομεία του Ναυπλίου, του Αργους ή του Πειραιά. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε να λυθούν άμεσα τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία των περιοχών Γαλατά, Πόρου και Τροιζηνίας και συγκεκριμένα για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού - γιατρών, νοσηλευτών, τεχνολόγων, οδηγών ασθενοφόρων - με μόνιμη σχέση εργασίας, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες όλου του πληθυσμού σε 24ωρη βάση.

ΔΩΡΕΑΝ, ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: Για να γραφτούν τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου, πρέπει να έχουν ατομικό βιβλιάριο υγείας, το οποίο θα υπογράφουν πέντε γιατροί που θα τα εξετάσουν. Οι γιατροί αυτοί είναι παιδοκαρδιολόγος, παιδίατρος, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος και ορθοπεδικός. Οπως αναφέρει όμως σε σχετικό έγγραφό της η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών της Νομαρχίας του Πειραιά, τα παραρτήματα του ΙΚΑ δε διαθέτουν παιδοκαρδιολόγο, ενώ για να εξεταστούν τα παιδιά από τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων, τους κλείνουν δίμηνα και τρίμηνα ραντεβού. Ετσι αναγκάζονται οι γονείς να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς, γιατί οι εγγραφές δε διαρκούν δύο μήνες και φυσικά αναγκάζονται να πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό γιατί είναι πολλές οι επισκέψεις. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι άμεσα μέτρα θα λάβει έτσι ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια σε αριθμό και ειδικότητες των ιατρών του ΙΚΑ και στο Δημόσιο, ώστε οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις όλων των μαθητών να γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και δωρεάν.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Οι κάτοικοι της Βόρειας Κέρκυρας αλλά και των Διαπόντιων Νησιών είναι ανάστατοι από τις προθέσεις δημιουργίας θαλάσσιου αιολικού πάρκου στη θαλάσσια περιοχή της Βόρεια Κέρκυρας και των Διαπόντιων Νησιών, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε τεράστια υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής. Ετσι χιλιάδες κυβικά μέτρα σκυρόδεμα θα ριχτούν στη θάλασσα για τις βάσεις των ανεμογεννητριών και θα αλλοιώσουν ολόκληρο το θαλάσσιο περιβάλλον, αφού ο βυθός της έχει σπάνιο είδος φυκιού που ευνοεί και θρέφει την αναπαραγωγή των ψαριών. Το ζήτημα θέτουν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος. Ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα θα πάρουν ώστε η συγκεκριμένη περιοχή να μην καταστραφεί περιβαλλοντικά και οικονομικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ