Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Πυκνώνουν τα μπλόκα των αγροτών

Στο κενό η επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών, ενώ τώρα απειλεί και ο Βούλγαρος πρόξενος

Αποψη από το μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα

Motion Team

Αποψη από το μπλόκο των αγροτών στον Προμαχώνα
Πυκνώνουν τα μπλόκα σε Μακεδονία και Θράκη, τη στιγμή που χτες και οι αγρότες των Σερρών απειλήθηκαν για τις κινητοποιήσεις τους με δικαστικές διώξεις. Μετά το έγγραφο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παρόμοια παραγγελία από την Εισαγγελία Σερρών δόθηκε και στις αστυνομικές αρχές του νομού ώστε να σχηματίζονται δικογραφίες σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών. Η απάντηση των αγροτών που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στο Τελωνείο του Προμαχώνα απέναντι στην επιχείρηση τρομοκράτησής τους ήταν η ενίσχυση του μπλόκου τους και η ακόμη μαζικότερη συμμετοχή σ' αυτό.

Οι αγρότες των Σερρών όμως είχαν να αντιμετωπίσουν και να απαντήσουν και σε μια άλλου είδους πίεση. Ο Βούλγαρος πρόξενος Πλάμεν Ιβάνοφ επισκέφτηκε χτες το τελωνείο του Προμαχώνα και για μισή ώρα περίπου ενημέρωσε τους αγρότες για τις απόψεις της κυβέρνησής του για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων στον Προμαχώνα, προσπαθώντας να τους πείσει να ανοίξουν το δρόμο. Ο Βούλγαρος διπλωμάτης μπροστά στην αποφασιστικότητα των αγροτών να υπεραμυνθούν του δικαιώματός τους να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους - και για το σκοπό αυτό ζήτησαν την κατανόηση των αγροτών και εργαζομένων της γειτονικής χώρας - είχε να αναφέρει μόνο απειλές. «Η κυβέρνηση της χώρας μου, δήλωσε, θα απευθυνθεί στην ΕΕ, ώστε να αποζημιωθεί για τις οικονομικές ζημιές που υφίσταται».

Στο μεταξύ το μπλόκο λίγο πριν το τελωνείο Ορμενίου στο Βόρειο Εβρο ενισχύθηκε και χτες από δεκάδες τρακτέρ κι αυτό παρά το γεγονός ότι επικρατούν στην περιοχή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μετά από χιονόπτωση που προηγήθηκε. Επίσης και νέα τρακτέρ προστέθηκαν στο μπλόκο της Κορνοφωλιάς Σουφλίου, ενώ αγροτικά μηχανήματα είχαν παραταχθεί και στο τελωνείο των Κήπων.

Τους αγρότες του Νομού Καστοριάς που παραμένουν στον κόμβο Βογατσικού επισκέφθηκαν χτες αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και εργαζομένων των STAGE του Νομού Καστοριάς και εξέφρασαν συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Από χτες δυναμική εμφάνιση έκαναν στους δρόμους της Πέλλας οι αγρότες του νομού που έστησαν μπλόκο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας στον κόμβο Μαυροβουνίου. Την κινητοποίηση αποφάσισαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μενηίδας, Σκύδρας, Μ. Αλεξάνδρου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Πέλλας.

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης που έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στα διόδια των Μαλγάρων και στη Χαλκηδόνα, ενισχύθηκαν χτες σημαντικά, ενώ θα πραγματοποιήσουν σήμερα συνελεύσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στα Πράσινα Φανάρια, πριν το αεροδρόμιο.

Συνέχισαν το ίδιο δυναμικά τα μπλόκα στα Κερδύλλια στην Εγνατία οδό και στην παλιά Εθνική Οδό Σερρών-Καβάλας, στην Εγνατία οδό στην περιοχή της Χρυσούπολης, στον κόμβο του Στρυμονικού στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών, στο τελωνείο της Εξοχής από αγρότες της Δράμας. Επίσης οι αγρότες του Κιλκίς έκλειναν κατά διαστήματα τα τελωνεία Δοϊράνης και Ευζώνων. Υπήρχαν ακόμη μπλόκα στην περιοχή Αμυνταίου στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Φλώρινας, στον κόμβο του Φιλώτα, πριν από τα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής και Νίκης από αγρότες της Φλώρινας. Στη Χαλκιδική, τα τρακτέρ παραμένουν στην άκρη του δρόμου, στον κόμβο της Τρίγλιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ