Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκτός από εισαγγελείς, έχουν και το «διάλογο»

Σχεδιάζουμε την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων, λέει η υπουργός Μπατζελή

Ως ένα κομμάτι από το συνολικό παζλ της πολύμορφης επιχείρησης καταστολής των αγροτικών κινητοποιήσεων πρέπει να εκληφθεί από τη φτωχομεσαία αγροτιά η επίσημη έναρξη του προσχηματικού ...κοινωνικού διαλόγου για τη γεωργία, στις 25 και 26 Γενάρη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι πρασινογάλαζοι αγροτοπατέρες των ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ έσπευσαν εξαρχής να πάρουν θέση, στο πλάι του γνωστού Πολυζωγόπουλου, πρόεδρου της ΟΚΕ, στους υπουργούς της κυβέρνησης και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα παρελάσουν κατά τη διάρκεια του διημέρου. Δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι ...«κοινωνικοί εταίροι» των αγροτοκτηνοτρόφων, μεγαλέμποροι και βιομήχανοι. Ετσι κι αλλιώς για ...χάρη τους γίνεται το ...πάρτι.

Τις επιδιώξεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τη «φιέστα», τις ομολόγησε ξεκάθαρα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή, σε χτεσινή της συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», όπου, απαντώντας σχετικά με την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, είπε: «Σχεδιάζουμε την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων διαμέσου της δυνατότητας του διαλόγου τον οποίο έχουμε προτάξει», προσθέτοντας επίσης πως «σε ό,τι αφορά πακέτα επιδοματικών πολιτικών», οι αγρότες «ούτε σε αυτή τη φάση, ούτε σε άλλη φάση θα έχουν να λαμβάνουν»...

Σαφέστατη και ξεκάθαρη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα αιτήματα της φτωχής αγροτιάς, όπως και σε κάθε άλλη διεκδίκηση του εργαζόμενου λαού: Να πάνε στο ...διάλογο και αν μέσω αυτού δεν πεισθούν να «αποκλιμακώσουν» τις κινητοποιήσεις, τότε η λύση θα βρεθεί μέσω της «διάκρισης των εξουσιών», της θεμελιώδους αρχής του (αστικού) «κράτους δικαίου»: «Η παρέμβαση των εισαγγελέων είναι αυτεπάγγελτη. Εμείς δεν επεμβαίνουμε. Υπάρχει μια διαδικασία δική τους», είπε στην ίδια συνέντευξη η υπουργός.

Είναι φανερό πλέον πως η κυβέρνηση με απειλές επιχειρεί να τρομοκρατήσει τη φτωχή αγροτιά. Τώρα είναι που το συνεπές αγροτικό κίνημα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες συσπείρωσης στις γραμμές του ευρύτερων μαζών των φτωχών παραγωγών, των εργατοαγροτών. Και να συνδέσει αυτόν τον αγώνα με την πάλη του ταξικού εργατικού κινήματος, του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων, ως τη μόνη εγγύηση για την επιτυχή διεξαγωγή μιας μάχης, που μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο για τις ακόμη σπουδαιότερες μάχες που έρχονται.


Φ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ