Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μήνυμα αγωνιστικής συμπαράστασης

«Ολοι εμείς, οι αντιπρόσωποι που συμμετέχουμε στο 22ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους αγρότες που αυτές τις μέρες βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική - αντιαγροτική πολιτική». Τα παραπάνω τονίζονται σε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών που εγκρίθηκε ομόφωνα στη χτεσινή πρώτη μέρα του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Στο ψήφισμα σημειώνεται: «Μήτρα για το ξεζούμισμα των φτωχών και μεσαίων αγροτών αποτελεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μια πολιτική που συγκεντρώνει τη γη στα χέρια λίγων και οδηγεί τους μικρούς και μεσαίους αγρότες σε αφανισμό».

«Εχουμε τα ίδια προβλήματα. Οι αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι μικροεπαγγελματίες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ίδιες. Είναι αποτέλεσμα της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής που υλοποιείται με στόχο να θωρακίσει και να διευρύνει την κερδοφορία του κεφαλαίου», επισημαίνεται στο ψήφισμα.

«Προσπαθούν να ξεγελάσουν. Να πείσουν τους αγρότες ότι για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις, πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, να γίνει διαβούλευση», υπογραμμίζεται.

Και το ψήφισμα καταλήγει: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη συγκρότηση μιας ισχυρής συμμαχίας, που θα αντιπαλεύει τον κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές.

Που θα θέτει στο επίκεντρο της πάλης έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για την κάλυψη των σύγχρονων και αυξανόμενων αναγκών των οικογενειών μας.

Εμπρός όλοι μαζί, εργάτες - αγρότες - φοιτητές - μικροεπαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενοι - ΕΒΕ - γυναίκες - άνεργοι, να ορθώσουμε ένα ενιαίο μπλόκο στην αντιλαϊκή, αντεργατική, αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στην προοπτική της οριστικής ρήξης και ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ