Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ
Στη μάχη για το σπάσιμο των μπλόκων

Τη μάσκα του «φίλου» των αγροτών έβαλε ο Αντ. Σαμαράς, εκφράζοντας κατανόηση και συμπάθεια στα προβλήματά τους, στηρίζοντας όμως την πολιτική που τα προκαλεί. Ταυτόχρονα, εμμένει στη σταθερή αποδοκιμασία των μπλόκων του αγώνα, καλώντας μάλιστα τους αγρότες να συμμετέχουν στο διάλογο - παγίδα στον οποίο θα συμμετέχει η ΝΔ.

Η πρώτη δημόσια δήλωση που έκανε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η ηγεσία της ΝΔ βάζει γερές πλάτες, για να σπάσουν τα μπλόκα των αγροτών, τα οποία άλλωστε από την αρχή υπονόμευσε με κάθε μέσο. Την ίδια στιγμή, επιχειρεί να εγκλωβίσει τη δυσαρέσκεια και την οργή των μεσαίων και φτωχών αγροτών «πουλώντας» εκ του ασφαλούς συμπάθεια και κατανόηση, όπως ακριβώς έκανε και ο νυν πρωθυπουργός τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Αντ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, εξέφρασε την αντίθεσή του «με τον αποκλεισμό των δρόμων, που προκαλεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην τοπική και διεθνή διακίνηση αγαθών». Συμπλήρωσε όμως ότι «καταλαβαίνουμε απόλυτα τα αιτήματα και τον καημό του αγρότη», φράση όμως που έμεινε κενή περιεχομένου, καθώς έθεσε στο απυρόβλητο την αντιαγροτική πολιτική, μεταθέτοντας το πρόβλημα στον πρωθυπουργό που «δε φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου». Το διά ταύτα, εξάλλου, της δήλωσης του προέδρου της ΝΔ ήταν η έκκληση που απηύθυνε στον Γ. Παπανδρέου «να αφήσει τις επικοινωνιακές "φιέστες" και να συντονίσει ο ίδιος έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, καλύπτοντας σε βάθος όλα τα προβλήματα που τους αφορούν». Μάλιστα, ζήτησε ο διάλογος αυτός να ξεκινήσει άμεσα "χωρίς προαπαιτούμενα από καμία πλευρά"(!), καλώντας στην πραγματικότητα τους αγρότες να υποταχθούν στην πολιτική που τους ξεκληρίζει... Οι συναντήσεις με τους αγροτοσυνδικαλιστές στη Ρηγίλλης έγιναν προκειμένου να φανεί ότι «ακούμε τους παραγωγούς, καταγράφουμε την αγωνία τους και αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά τους», όπως δήλωσε αργότερα ο αρμόδιος τομεάρχης Μ. Χαρακόπουλος.

Από την πλευρά τους, οι αγροτοσυνδικαλιστές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τους ζήτησε να μην κλείνουν τους δρόμους, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους επειδή «είδαμε τον κ. Σαμαρά πολύ ενημερωμένο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχέδια να «σπάσουν» την απεργία (2013-02-02 00:00:00.0)
Επιχειρεί να σπάσει τα μπλόκα με κάθε μέσο (2010-01-28 00:00:00.0)
Δράση ενάντια στα μπλόκα (2010-01-20 00:00:00.0)
Συκοφαντική επίθεση κατά των αγροτών (2009-01-29 00:00:00.0)
«Ολα» για το σπάσιμο των μπλόκων (2009-01-28 00:00:00.0)
Υπονόμευση των κινητοποιήσεων (2005-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ