Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπονόμευση των κινητοποιήσεων

Στην αναζήτηση κάποιων προσχημάτων που θα επιτρέψουν στους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές να σημάνουν το «τέλος» των αγροτικών κινητοποιήσεων, βρίσκεται η κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

«Η κρίση με τους αγρότες θα εκτονωθεί σύντομα» είναι η αισιόδοξη εκτίμηση που διαδίδει το Μέγαρο Μαξίμου, πυκνώνοντας ταυτόχρονα τις επαφές και τις πιέσεις με τους γαλάζιους αγροτοσυνδικαλιστές.

Την ύπαρξη ανοιχτής γραμμής κυβέρνησης -γαλάζιων αγροτοσυνδικαλιστών και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων επιβεβαίωσε χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Γίνεται συνεχής διάλογος. Διάλογος δεν είναι μόνο οι συναντήσεις που γίνονται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ή χώρο. Υπάρχουν και σύγχρονα μέσα επικοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Αντώναρος. Μάλιστα, ζήτησε από τους δημοσιογράφους «να μην προκαταλαμβάνουν τα γεγονότα και να μην προτρέχουν να φθάσουν σε ακραίες καταστάσεις».

Παράλληλα, προσπάθησε να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την άρνηση του Κ. Καραμανλή να δεχτεί τους εκπροσώπους των αγροτών. «Βεβαίως, ασχολείται ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής με τα αγροτικά θέματα, αλλά, το διάλογο με τους αγρότες, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, τον κάνει ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Μπασιάκος», είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, σπεύδοντας ταυτόχρονα να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση ούτε καν σκέφτεται να πάει κόντρα στις εντολές των Βρυξελλών: «Δεν έχει την πρόθεση και ούτε πρόκειται να παρανομήσει», είπε ο Ευ. Αντώναρος, εννοώντας ότι δεν πρόκειται να παραβεί τις ντιρεκτίβες της ΚΑΠ.

Την ίδια στιγμή, ο Κ. Καραμανλής φέρεται να έχει δώσει οδηγίες στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη «να μη δημιουργηθούν προβλήματα και εντάσεις» με τους αγρότες που βρίσκονται στις δρόμους, εκτιμώντας προφανώς ότι αυτό θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος για την κυβέρνησης και θα πλήξει προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Την πρότασή του για οικονομική ενίσχυση των αγροτών μέσω του κρατικού προϋπολογισμού επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Σούρλας, καλώντας την κυβέρνηση να αγνοήσει τυχόν πρόστιμα από τις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ