Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Στο ρυθμό της αγωνιζόμενης αγροτιάς
  • Σταθμός για τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς οι κινητοποιήσεις της Δευτέρας
  • Μαζική συσπείρωση των αγροτών γύρω από τα αιτήματα της ΠΑΣΥ
  • Στο κενό οι μεθοδεύσεις και οι συκοφαντικές επιθέσεις και της κυβέρνησης

Στο ρυθμό της αγωνιζόμενης αγροτιάς πάλλεται όλη η ύπαιθρος, καθώς όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης, που οργανώνει, στις 31 Γενάρη, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).

Η αγωνιστική παρουσία των ξωμάχων είναι, ήδη, φανερή σ' όλη τη χώρα, καθώς χιλιάδες τρακτέρ κινούνται σε εθνικές οδούς και άλλους δρόμους, ενώ ακόμα περισσότερα βρίσκονται, μ' αναμμένες τις μηχανές, στις πλατείες των χωριών, περιμένοντας το σύνθημα εκκίνησης για τα σημεία που θα καθοριστούν.

Η χτεσινή προσπάθεια της κυβέρνησης να ενοχοποιήσει τους αγρότες για ν' αθωώσει την πολιτική της - σ' αυτό αποσκοπούν οι «λίστες παρανόμων» που στάλθηκαν χτες στις Νομαρχίες και στις Ενώσεις Συνεταιρισμών - πέφτει στο κενό, καθώς αποδεικνύεται ότι οι περισσότερες από τις «παρανομίες» δεν είναι τίποτα άλλο, παρά νόμιμες προσπάθειες των παραγωγών ν' αυξήσουν την καλλιέργειά τους και το πενιχρό εισόδημά τους.

Η συκοφαντική κυβερνητική επιχείρηση σε βάρος των αγροτών έχει, μάλιστα, προκαλέσει αναστάτωση και διαμαρτυρίες στα χωριά, με τους αγρότες να οργίζονται και ν' αγανακτούν κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κι εναντίον των «γαλαζοπράσινων» διοικήσεων των Ενώσεων Συνεταιρισμών και των δήθεν «αγωνισταράδων» νεοδημοκρατών της Λάρισας και της Μαγνησίας, που συνήργησαν για να στηθεί το «μεγάλο κόλπο» περί «παράνομου» βαμβακιού και «παράνομων» παραγωγών.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας, όποιο προϊόν κι αν καλλιεργούν, όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζουν, να συμμετάσχουν, μαζικά και δυναμικά, στην πανελλαδική κινητοποίηση κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, το συνεπές αγροτικό κίνημα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλιστεί η όσο δυνατόν ευρύτερη και δυναμικότερη συμπαράταξη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με την αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά.

Τα στελέχη και τα μέλη της ΠΑΣΥ κι όλος ο αγροτικός κόσμος που προσβλέπει στον αγώνα για να δει καλύτερες μέρες, πιστεύουν ότι η πανελλαδική κινητοποίηση στις 31 Γενάρη μπορεί ν' αποτελέσει αγωνιστικό σταθμό και, ταυτόχρονα, νέα αφετηρία αγώνων με προοπτική ν' αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί δύναμης για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής. Μιας πολιτικής που θα υπηρετεί, θα στηρίζει και θα προωθεί τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς κι όλων των λαϊκών στρωμάτων, θα είναι προς όφελος του λαού και της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ