Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Κινητοποιήσεις παντού!

Τα προβλήματα των αγροτών έχουν φτάσει σε τέτοια όξυνση που αυτή την περίοδο, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι αγρότες της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σε συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις τις μέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς...

Motion Team

Τα προβλήματα των αγροτών έχουν φτάσει σε τέτοια όξυνση που αυτή την περίοδο, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι αγρότες της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σε συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις τις μέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς...
Αγωνιστική απάντηση δίνει η μικρομεσαία αγροτιά της Μακεδονίας και της Θράκης την ερχόμενη Δευτέρα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ για ξεσηκωμό των παραγωγών, προκειμένου να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Τα στελέχη και οι φίλοι της ΠΑΣΥ οργώνουν τα χωριά, προπαγανδίζοντας το ενωτικό αγωνιστικό πλαίσιο της κινητοποίησης της 31ης Γενάρη και ξεσκεπάζοντας τα παιχνίδια διάσπασης και αποπροσανατολισμού των αγροτοπατέρων. Ηδη, σε αρκετά χωριά τα τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες, μετά και τις αποφάσεις που παίρνονται σε συνελεύσεις, οι οποίες συγκροτούνται από εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών, φορέων και αγροτών.

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας και της Ημαθίας θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στην πλατεία της Χαλκηδόνας. Σε αγωνιστική κατεύθυνση προσανατολίζονται και οι αγρότες της περιοχής Λαγκαδά και Βόρειας Χαλκιδικής, του Στίβου, του Καλαμωτού, του Ζαγκλιβερίου, της Απολλωνίας και άλλων χωριών, όπου έχει φτάσει το κάλεσμα της ΠΑΣΥ και που ήδη συγκροτούν επιτροπές αγώνα.

Στην Κοζάνη, η συγκέντρωση των αγροτών του νομού θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Για την επιτυχία της κινητοποίησης συστάθηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα που έθεσε ως στόχο την εξασφάλιση της όσο μεγαλύτερης γίνεται συμμετοχής των μικρομεσαίων αγροτών στη συγκέντρωση.


Μαζική αναμένεται να είναι η συγκέντρωση των αγροτών του Εβρου, με τα μηχανήματά τους στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, τη Δευτέρα το πρωί, ενώ θα γίνει και αποκλεισμός των τριών τελωνείων.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Ροδόπης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην πλατεία της Κομοτηνής.

Στο Φωτολίβος της Δράμας, οι αγρότες ήδη έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην πλατεία του χωριού, όπου τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της ΠΑΣΥ. Τρακτέρ υπάρχουν στις πλατείες και άλλων χωριών του νομού.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα στις 11 το πρωί μπροστά στη Νομαρχία Κιλκίς, οι αγρότες του νομού, ενώ χτες το βράδυ οι αγρότες της Πιερίας σε σύσκεψή τους αποφάσιζαν για τον τρόπο της συμμετοχής τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ.

Τέλος, σε αγωνιστική κινητοποίηση κάτω από το διευρυμένο ενωτικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ, καλούν τους αγρότες των Σερρών που παραμένουν στον Προμαχώνα, μέλη τα στελέχη της ΠΑΣΥ και τους ζητούν να απομονώσουν τις δυνάμεις εκείνες που προωθούν περιοριστικά αιτήματα, αποπροσανατολίζοντας τους αγρότες και αφήνοντας άθικτη την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της ΕΕ.

Οι αγρότες των Σερρών που βρίσκονται στο μπλόκο απέκλειαν χτες σε τακτά διαστήματα το δρόμο που οδηγεί στον Προμαχώνα. Επίσης, αγρότες της Πέλλας που είναι συγκεντρωμένοι έξω από τα Γιαννιτσά έκλεισαν το μεσημέρι το δρόμο. Επίσης, στην παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας διακοπτόταν κατά διαστήματα η κυκλοφορία από αγρότες της Ημαθίας που έχουν στήσει μπλόκο στο ύψος της Αλεξάνδρειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ