Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Επιχείρηση ενοχοποίησης αθώων!

Οργή και αγανάκτηση στα χωριά για τις «λίστες παράνομων αγροτών» που αναρτεί η κυβέρνηση, με τη συμφωνία των «πρασινογάλαζων» διοικήσεων των Ενώσεων Συνεταιρισμών και τη συμπαιγνία των δήθεν «αγωνιστών» της γνωστής νεοδημοκρατικής «παρέας» που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλία

Η κυβέρνηση, αντί να επιλύσει τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών, που βρίσκονται σε κινητοποίηση, προχώρησε σε μια βρώμικη επιχείρηση διαπόμπευσης χιλιάδων μικρονοικοκυραίων της υπαίθρου. Χτες, έφτασαν στις Νομαρχίες και στις Ενώσεις Συνεταιρισμών οι διαβόητες «λίστες» με τους βαμβακοπαραγωγούς, που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατηγορεί σαν «παράνομους». Οι καταστάσεις με τους κατά τόπους «παρανόμους» θα αναρτηθούν - δίκην «επικήρυξης κακοποιών του Φαρ Ουέστ» - στα νομαρχιακά και συνεταιριστικά καταστήματα για να είναι σε δημόσια θέα όλων όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τα ονόματα και άλλα στοιχεία των αγροτών τους οποίους η κυβέρνηση, «ελαφριά τη καρδία» και χωρίς αποδείξεις, χαρακτηρίζει «ψεύτες, κλέφτες κι απατεώνες».

Μια ματιά μόνο στις καταστάσεις με τα ονόματα των 17.500 «παρανόμων» βαμβακοπαραγωγών, φτάνει για ν' αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε το μέγεθος της κυβερνητικής απάτης. Χαρακτηρίζονται «παράνομοι» παραγωγοί οι οποίοι καλλιέργησαν μόλις 200 με 500 μέτρα - 0,2 έως 0,5 στρέμματα - παραπάνω από όσα δήλωσαν στο ΟΣΔΕ, ή ζήτησαν και πήραν κανονικά την άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να καλλιεργήσουν παραπάνω στρέμματα από όσα είχαν, παλιότερα, καθοριστεί ως δικαιώματά τους, ή καλλιέργησαν χωράφια που νοίκιασαν, χωρίς να προλάβουν να μεταφέρουν και τα δικαιώματα καλλιέργειας, αλλά παίρνοντας αρμοδίως την άδεια κ.ο.κ. Κι όλοι αυτοί οι αθώοι συμποσούνται και συνταυτίζονται με λίγους πραγματικούς ενόχους - όπως π.χ. μερικοί που καλλιέργησαν άλλο προϊόν και δήλωσαν βαμβάκι για να πάρουν δυο επιδοτήσεις - συκοφαντούνται και διαπομπεύονται, καθώς οι καταστάσεις με τα ονόματά τους μεταφέρονται από χέρι σε χέρι και οι άδικες κατηγορίες εναντίον τους περιφέρονται από στόμα σε στόμα.

Οργή για τη «συμπαιγνία»

Πρόκειται για μια κατάπτυστη και προκλητική κυβερνητική ενέργεια, η οποία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τον αγροτικό κόσμο. Και, βεβαίως, η οργή και η αγανάκτηση των θιγομένων αγροτών θα στραφεί κι εναντίον όλων εκείνων που έδωσαν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να προχωρήσει σ' αυτή τη απαράδεκτη και προσβλητική ενέργεια. Κι αναφερόμαστε στα «γαλαζοπράσινα» Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συνεταιρισμών που ζήτησαν από το υπουργείο να γίνει ο διαβόητος επανέλεγχος για τον εντοπισμό του «παράνομου» βαμβακιού, γνωρίζοντας ότι θα τον εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση για να συκοφαντήσει τους αγρότες και για ν' αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Ιδιαίτερη ευθύνη έχουν οι «Κοκκινούληδες» και οι «Μποτοί» - αναφερόμαστε στους γνωστούς και μη εξαιρετέους αγροτοσυνδικαλιστικές της ΝΔ, που ηγούνται της κινητοποίησης των βαμβακοπαραγωγών της Λάρισας και της Μαγνησίας - καθώς είναι αυτοί, που, από κοινού με τον «μεγάλο αντίπαλό» τους Ε. Μπασιάκο, έστησαν το «μεγάλο κόλπο» των «νόμιμων και παράνομων» ποσοτήτων βαμβακιού, των «νόμιμων και παράνομων» παραγωγών, για να φορτώσουν τη ευθύνη των προβλημάτων στους ίδιους τους αγρότες και ν' αθωώσουν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Τώρα, θα κληθούν, ν' απολογηθούν στους βαμβακοπαραγωγούς για τη «συμπαιγνία» με τη κυβέρνηση και θ' αναγκαστούν να εξηγήσουν τη στάση τους και σε όσους ξεγελάστηκαν από τα δήθεν αγωνιστικά λόγια τους και τους ακολούθησαν μέχρι τα Τέμπη. Ηδη, σε πολλά χωριά, με το που έφτασαν τα «μαντάτα», προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και πολλοί αγρότες εξέφρασαν άγριες διαθέσεις εναντίον όλων όσοι συμμετέχουν σ' αυτή την επιχείρηση που αποσκοπεί να «σπείρει» διχόνοια στα χωριά, στρέφοντας τον έναν παραγωγό εναντίον του άλλου και να ξεφτιλίσει τον αγροτικό κόσμο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπό την... κόψη του «μαχαιριού»!(2005-10-01 00:00:00.0)
Η ΝΔ την πήγε πιο κάτω...(2005-04-20 00:00:00.0)
«Αγώνας» αδιέξοδος(2005-01-25 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το «κούρεμα» της παραγωγής(2002-03-10 00:00:00.0)
Ευθύνες...(1997-02-25 00:00:00.0)
Παίρνουν τα... ρέστα από τους βαμβακοπαραγωγούς!(1996-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ