Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΚΑΠ
Εικόνα ανοδικής πορείας

Απανωτά ρεκόρ σημείωσαν πέρσι, τα οικονομικά στοιχεία της μεγαλύτερης συνεταιριστικής εταιρίας της χώρας μας, της ΣΕΚΑΠ. Οπως αναφέρθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της εταιρίας, κατά την περασμένη χρονιά πραγματοποιήθηκε ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων στην εσωτερική αγορά, αφού διατέθηκαν 3.620 τόνοι, η οποία επέφερε αύξηση του όγκου παραγωγής κατά 16% και του συνολικού τζίρου κατά 12% σε σύγκριση με το 2003.

Οπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ένα από τα σημαντικότερα βήματα της εταιρίας αποτελεί η επένδυση ύψους 150.000 ευρώ στη θυγατρική της εταιρία «ΒΙΟ ΑΒΕ», η οποία ανέπτυξε ερευνητικά και παράγει το βιολογικό φίλτρο - που περιέχεται στα τσιγάρα «BF», όπου σημειωτέον αποτελεί και παγκόσμια πατέντα. Ενα ακόμη προϊόν της εταιρίας όπου σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία αποτελούν τα τσιγάρα «Brooks» κόστους 1 μόλις ευρώ, το οποίο όπως αναφέρθηκε, για την κατηγορία του, έχει το καλύτερο χαρμάνι καπνών.

Τέλος, όπως επισημάνθηκε, στόχος της συνεταιριστικής εταιρίας, είναι να καθιερωθεί στην πρώτη τετράδα των καπνοβιομηχανιών της εσωτερικής αγοράς, μπαίνοντας ταυτόχρονα δυναμικά και στις αγορές του εξωτερικού. Ηδη η ΣΕΚΑΠ προωθεί τα προϊόντα της στις αγορές της Αλβανίας, της Κύπρου, της Ταϊβάν και του Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ