Πέμπτη 27 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ»
Σε 15 μέρες το ξεπούλημα

Για τις 11 Φλεβάρη 2005 μεταθέτει η κυβέρνηση την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ) και των άλλων κερδοφόρων τομέων του Ομίλου.

Αυτό ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, με την προσθήκη ότι τα αναλυτικά στοιχεία με τους υποψήφιους αγοραστές θα υποβληθούν στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ ο ίδιος θα ενημερώσει ακολούθως τον νέο Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ζακ Μπαρό.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο εγχείρημα της κυβέρνησης Καραμανλή για το ξεπούλημα των ΟΑ και των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του ομίλου, άρχισε στις αρχές του περασμένου μήνα, με τη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος στον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Τις διαδικασίες για το ξεπούλημα των ΟΑ η κυβέρνηση τις έχει αναθέσει στον επενδυτικό οίκο «Lazard» και τις τράπεζες Εθνική, Εμπορική και Alpha.

Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών κάνουν λόγο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από «20 σοβαρούς επενδυτές», αφήνοντας αιχμές για τα προηγούμενα τέσσερα αποτυχημένα εγχειρήματα ξεπουλήματος της εταιρίας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ