Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΣΑΠ: ΔΙΑΔΡΟΜΗ «ΦΑΛΗΡΟ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ»
Διαδρομή 7 λεπτών σε... 1 ώρα

Στο κατακόρυφο αναμένεται να φτάσει και πάλι η ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μετά την ανακοίνωση του ΗΣΑΠ για νέα διακοπή των σταθμών από την Αττική έως τη Νέα Ιωνία, σήμερα και αύριο. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή της ΕΘΕΛ Χ10 για τους αντίστοιχους σταθμούς.

Σημειώνεται ότι ήδη σε ένα άλλο τμήμα, αυτό της γραμμής «Φάληρο - Καλλιθέα» σημειώνονται πολλαπλές καθυστερήσεις, αφού βρίσκεται εκτός λειτουργίας και θα παραμείνει μέχρι και την 1η Απρίλη 2010. Στους αντίστοιχους σταθμούς η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Χ13. Χαρακτηριστικό της ταλαιπωρίας είναι το εξής: για τη διαδρομή Φάληρο - Καλλιθέα, ενώ πριν την έναρξη των έργων κάποιος χρειάζονταν 7 με 8 λεπτά για να φτάσει από τον ένα σταθμό στον άλλο, σήμερα μπορεί να χρειαστεί από 25 λεπτά έως και μία ολόκληρη ώρα, κατά τις ώρες αιχμής.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από τους 33 συρμούς που χρησιμοποιούσε συνολικά ο ΗΣΑΠ για τις καθημερινές μετακινήσεις του πληθυσμού, σήμερα εκτελούν δρομολόγια μόνο 16. Κι ενώ χρειάζονταν 55 λεπτά συνολικά για τη διαδρομή από τον Πειραιά μέχρι την Κηφισιά, σήμερα μπορεί να χρειαστεί 1 ώρα και 25 λεπτά, αν όλα κυλήσουν ομαλά...!

Υπογραμμίζεται πως το συγκεκριμένο έργο έχει ξεπεράσει κατά πολύ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του (Φλεβάρηος 2010), ενώ σύμφωνα με νεότερη εκδοχή των αρμοδίων, οι εργασίες αναμένεται να λήξουν τον ερχόμενο Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ