Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Αγώνας για το σήμερα, με το βλέμμα στο αύριο

Τα μπλόκα του Κάστρου Βοιωτίας, της Αλαμάνας Φθιώτιδας, των Μικροθηβών Μαγνησίας και της Νίκαιας Λάρισας επισκέφτηκε το Σάββατο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Να δείξουν πυγμή και αποφασιστικότητα, να μην επιτρέψουν την υπονόμευση του αγώνα τους αλλά και να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, τόσο για την πραγματική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όσο και για το ποιοι είναι εκείνοι που στέκονται πραγματικά στο πλευρό τους, κάλεσε τους αγρότες των μπλόκων που επισκέφτηκε το Σάββατο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Αλ. Παπαρήγα, την οποία συνόδευε και η επικεφαλής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Διαμάντω Μανωλάκου. Επισκέφτηκε διαδοχικά τα μπλόκα του Κάστρου Βοιωτίας, της Αλαμάνας Φθιώτιδας, των Μικροθηβών Μαγνησίας και της Νίκαιας Λάρισας.

Στην περιοδεία που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, οι αγρότες από όλα τα μπλόκα, την υποδέχτηκαν θερμά, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνέπεια με την οποία το ΚΚΕ, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα και σίγουρα και αύριο, στήριξε, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, τα πραγματικά τους συμφέροντα.

Επιπλέον, αξία αποκτά αυτό το γεγονός, όταν εκφράζεται ακόμη και από αγρότες που δεν υποστηρίζουν στο σύνολό τους, ή έχουν ακόμη και αντίθετες αντιλήψεις από αυτές των κομμουνιστών, αναφορικά με τα αίτια του αγροτικού προβλήματος και την διέξοδο από αυτό.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και την πολύμορφη τρομοκρατία που αυτή τους ασκεί, αναφορικά με τις μορφές του αγώνα που επιλέγουν, να μη δεχτούν την «ωμή» παρέμβαση που συντελείται στις δομές του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος, μέσω των προτάσεων για τη δομή των Αγροτικών Συλλόγων που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα, αλλά και να μην πέσουν στην «παγίδα» του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη.

Υπογράμμισε τέλος, ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, έχει σαν στόχο το μαζικό ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και μικρών αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστών αγροτών, προσθέτοντας ότι με την ενότητά τους στο πλαίσιο αιτημάτων που κατέθεσε το μπλόκο της Νίκαιας, μπορούν να αποσπάσουν κατακτήσεις για το «σήμερα».

Οφείλουν όμως να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο «αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ