Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2008
Ακτινογραφία της εμπορευματοποιημένης Υγείας

Ολα τα «καλά» της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας από το Δημόσιο και ιδιαίτερα από τον ιδιωτικό τομέα αποτυπώνονται στην Ετήσια Εκθεση Πεπραγμένων 2008 του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, την οποία ανάρτησε χτες αργά το βράδυ εσπευσμένα το υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του.

Μεταξύ των βασικών διαπιστώσεων για τα δημόσια νοσοκομεία είναι οι τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία και την εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων. Στις προτάσεις όμως - και με την παραδοχή ότι οι ελλείψεις θα υπάρχουν - αναφέρεται ως λύση η καλύτερη κατανομή. Το πώς αλωνίζουν οι ιδιωτικές εταιρείες μέσα στα δημόσια νοσοκομεία καταγράφεται από το γεγονός ότι εκπρόσωποί τους μπαίνουν μέσα στα χειρουργεία σε ώρες εγχειρήσεων παραβιάζοντας ακόμα και αυτούς τους ελάχιστους περιορισμούς που το απαγορεύουν.

Το τι σημαίνει η παράδοση της Υγείας στους νόμους της αγοράς αναδεικνύεται με χαρακτηριστικό τρόπο στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί αναφέρεται ένα περιστατικό όπου ένας άπορος χειρουργήθηκε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και χρειάστηκε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) - και λόγω έλλειψης στο δημόσιο νοσοκομείο - μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ ιδιωτικού νοσοκομείου, το οποίο χρέωσε πενταπλάσια τιμή από την προβλεπόμενη σύμβαση. Πολλαπλάσια τιμή χρέωσε και ιδιωτική κλινική σε νεογνό που - λόγω ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία - νοσηλεύτηκε εκτάκτως σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ