Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Νόμος για μας είναι το συμφέρον του εργάτη

Η όξυνση της ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης είναι όρος για την επιτυχία και αυτής της μάχης, όπως αναδείχτηκε στη χτεσινή σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

MotionTeam

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης στη χτεσινοβραδινή σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, όπου με εφόδιο την πείρα που αποκτήθηκε από τη μεγάλη απεργία της 17ης του Δεκέμβρη ανταλλάχτηκαν εμπειρίες, σκέψεις, προτάσεις σχετικά με τον καλύτερο σχεδιασμό της επόμενης μεγάλης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που προκήρυξε το ΠΑΜΕ για τις 10 του Φλεβάρη. Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από ταξικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης, από τις κλαδικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, από τις επιτροπές αγώνα, ενώ ήταν πολλοί οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από εργασιακούς χώρους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

«Η απεργία της 17ης του Δεκέμβρη έκανε τομή όχι μόνο στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και στην πολιτική σκηνή», τόνισε ο Γιάννης Νοτάκης, κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης που μίλησε από μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Εδειξε, συνέχισε, τις δυνατότητες του ταξικού κινήματος που δεν μπορούν να τις σταματήσουν ούτε οι επίπλαστοι συνδικαλιστικοί συσχετισμοί, ούτε οι θεσμοί και νομιμότητες στημένες από το κράτος των εργοδοτών. Εδειξε ότι όταν μιλά το ΠΑΜΕ για νόμο που είναι το δίκιο του εργάτη, το εννοεί. Αυτή είναι η παρακαταθήκη αυτής της απεργίας που πρέπει όλοι να μελετήσουμε συγκεκριμένα και να αξιοποιήσουμε και σ' αυτή την απεργία. Για να έχουμε μια απεργία ακόμα πιο μαζική, πιο μαχητική, πιο συνειδητή πολιτικά και ταξικά, αυτή τη φορά».

Γόνιμη ήταν η συζήτηση στη χτεσινή σύσκεψη

MotionTeam

Γόνιμη ήταν η συζήτηση στη χτεσινή σύσκεψη
Στις τοποθετήσεις τους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στις συνθήκες της όλο και πιο οξυμένης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης, στο γενικευμένο πόλεμο κυβέρνησης - κεφαλαίου που έχουν τη συνδρομή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλων των κομμάτων που ορκίζονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αναφέρθηκαν στην τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία σε διάφορους χώρους, όπως είναι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και που με την αποφασιστική του δράση μπόρεσε να την «σπάσει» το ταξικό κίνημα. Επίσης, τονίστηκε ότι με τις επιτροπές αγώνα σε διάφορους εργασιακούς χώρους (ιδιωτικοί υπάλληλοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι, μεγάλα πολυκαταστήματα, κλπ.) βρίσκουν έκφραση οι αγωνίες και δυναμώνει η αγωνιστική στάση των εργαζομένων.

Ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι «το περιεχόμενο της ανασυγκρότησης του ΠΑΜΕ θα πρέπει να διαπεράσει όλη τη δομή όλων των συνδικάτων και μπροστά στην απεργία».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην πειθαρχήσουν, να απομονώσουν, να καταδικάσουν τις πλειοψηφίες του εργοδοτικού συνδικαλισμού, να δώσουν δύναμη στο δικό τους μέτωπο, να εμποδίσουν τη λήψη αυτής της λαίλαπας των αντεργατικών μέτρων. Αναφέρθηκε στην απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ να οδηγήσει δημοσιογράφο του «Ρ» στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και διακήρυξε ότι το ΠΑΜΕ δε θα επιτρέψει κανένας εργαζόμενος να οδηγείται στο Πειθαρχικό για τη συνδικαλιστική του δράση. Κατήγγειλε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ γιατί βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική και συμφωνούν με τον ΣΕΒ ότι η νέα Συλλογική Σύμβαση πρέπει πάνω απ' όλα να παίρνει υπόψη τις δυσκολίες των εργοδοτών. «Μπροστά μας έχουμε και μια ακόμη μάχη, αυτή των συλλογικών συμβάσεων», υπογράμμισε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδωσαν με επιτυχία την απεργιακή μάχη (2013-08-13 00:00:00.0)
Απεργούν στις 12 Αυγούστου (2013-08-09 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη (2011-01-19 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση με το ΠΑΜΕ (2010-06-17 00:00:00.0)
«Μίλησε» η πείρα των εργατών (2010-01-12 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στην επίθεση των ξενοδόχων (2009-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ