Σάββατο 30 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στηρίζει τα σχέδια της ΓΓΑ για το εμπόριο του αθλητισμού

Στην κυβερνητική γραμμή η οποία επιτάσσει το διαχωρισμό των αθλημάτων και της παράδοσής τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο, προκειμένου να αποτελέσουν πεδίο κέρδους του εκάστοτε επιχειρηματία, εντάσσεται πλέον και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). Η Ολομέλεια της ΕΟΕ συμφώνησε πλήρως με τις πρόσφατες αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού διευκρινίζοντας απλά το γεγονός ότι όλες οι αλλαγές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σταδιακά.

Μάλιστα η ΕΟΕ καταθέτει και τις δικές της προτάσεις, οι οποίες και αυτές κινούνται στο ίδιο πλαίσιο με αυτές της ΓΓΑ. Καλεί και το Κράτος να δημιουργήσει το ίδιο τις προϋποθέσεις ώστε να προσελκυσθούν χορηγοί ενώ και η ίδια διαχωρίζει τα αθλήματα σε προνομιούχα στηρίζοντας μόνο τον υψηλό πρωταθλητισμό για τον οποίον μόνο διεκδικεί την κρατική βοήθεια, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι εκείνο που μετράει για τα μέλη της ΕΟΕ είναι τα μετάλλια.

Αναλυτικά οι θέσεις της ΕΟΕ:

-- Ο σχεδιασμός που προτείνει η πολιτεία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς επιδιώκει τον εξορθολογισμό στη χρηματοδότηση των αθλημάτων, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα.

-- Ολες οι Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών Αθλημάτων, πρέπει υποχρεωτικά να χρηματοδοτούνται από την πολιτεία. Από εκεί και πέρα η πολιτεία μπορεί να τα κατατάξει σε διαφορετικές κατηγορίες με κριτήρια που θα θέσει η ίδια.

-- Στα κριτήρια για τη χρηματοδότηση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις προσπάθειες που κάνει η κάθε Αθλητική Ομοσπονδία, για τη μάχη κατά του ντόπινγκ, για την καταπολέμηση της βίας και για την επικράτηση του «ευ αγωνίζεσθαι».

-- Να συνεχιστεί η κρατική χρηματοδότηση αθλημάτων που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 - οι οποίοι θα γίνουν στην πατρίδα μας - προκειμένου να υπάρξει επάξια εκπροσώπηση της Ελλάδας στη διοργάνωση του Βόλου και της Λάρισας.

-- Να καλυφθούν οι ανελαστικές δαπάνες των Ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων, όπως η μισθοδοσία των υπαλλήλων, η στέγη, τα υπογεγραμμένα συμβόλαια και οι δεσμευτικές συμβάσεις (προπονητές, τεχνικοί σύμβουλοι κλπ).

-- Οι περικοπές στην επιχορήγηση των Ολυμπιακών Αθλημάτων πρέπει να γίνουν σταδιακά, ώστε να δοθεί ο χρόνος για έγκαιρο προγραμματισμό και προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα αθλήματα πρέπει να είναι η χρηματοδότηση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων όλων των ηλικιακών κατηγοριών, προκειμένου να μη χαθεί το κίνητρο της συμμετοχής στους αθλητές και στις αθλήτριες.

-- Να επιχορηγείται η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από το Δημόσιο, ώστε τα χρήματα της Ολυμπιακής Προετοιμασίας να πηγαίνουν στους αθλητές υψηλού επιπέδου, βάσει των κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί.

-- Το Κράτος να δημιουργήσει θεσμικό πλαίσιο για την προσέλκυση χορηγιών. Παράλληλα οι χορηγίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, να μοιράζονται σε όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα.

-- Να αποκλειστούν από κάθε κρατική χρηματοδότηση όλα τα σωματεία - «σφραγίδες», που θα διαπιστώνει με ελέγχους της η πολιτεία.

  • Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε απαρτία στην Ολομέλεια, καθώς απουσίαζαν, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, οι Γιώργος Βασιλακόπουλος, Λάμπης Νικολάου, Στέλιος Αγγελούδης, Βασίλης Σεβαστής, Μίνως Κυριακού, Γιάννης Σγουρός, Μιχάλης Φυσεντζίδης και Πέτρος Συναδινός.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις και από την ΕΟΕ (2014-12-04 00:00:00.0)
Πρόταση για αναστολή αγώνων από ΕΟΕ (2014-04-01 00:00:00.0)
Μάχη για την καλύτερη διαχείριση (2009-02-10 00:00:00.0)
Τα γήπεδα πρέπει να είναι δημόσια περιουσία (2003-01-19 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για το ξεπούλημα (2003-01-12 00:00:00.0)
Επιβραβεύεται ο επαγγελματισμός! (1998-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ