Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ: Ενταση προκλήθηκε χτες το πρωί στις δικαστικές φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, κατά τη διαδικασία έκδοσης Ρώσου ισοβίτη κρατουμένου, με βάση σχετική δικαστική απόφαση. Δεκάδες κρατούμενοι αντέδρασαν όταν επιχειρήθηκε να μεταφερθεί ο 37χρονος Ρώσος κρατούμενος για να προωθηθεί στον Κορυδαλλό προκειμένου να εκδοθεί στη συνέχεια στη χώρα του, όπου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Εγινε επέμβαση των ΜΑΤ με εντολή του εισαγγελέα. Συγγενείς των κρατουμένων κατήγγειλαν ότι από την επέμβαση που έγινε με τη χρήση χημικών, τραυματίστηκαν περίπου 10 κρατούμενοι. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ανακοίνωσε ότι δεν έγινε χρήση βίας και κανείς από τους κρατούμενους δεν τραυματίστηκε από ενέργειες ή με ευθύνη της αστυνομίας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι αρχές αποφάσισαν την έκδοση και παράδοση στη Ρωσική Ομοσπονδία του Α.Ν., Ρώσου υπηκόου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Περιφερειακού Δικαστηρίου Λένισκι της πόλης Ροστόφ του Δον για οργανωμένη εγκληματική δράση (ληστεία, κλοπή, απόπειρα κλοπής και απειλής). Οι κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν, ενώ με την εντολή εισαγγελέων μπήκαν στις φυλακές αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με το υπουργείο, για να βοηθήσουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να αποκλιμακωθεί η ένταση.

ΛΗΣΤΕΙΑ με λεία 250.000 ευρώ σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στα εκδοτήρια του Σταθμού Μετρό «Εθνική Αμυνα». Δράστες, τέσσερις ένοπλοι με καλάσνικοφ, οι οποίοι ακινητοποίησαν πελάτες, υπαλλήλους, τον άνδρα ασφαλείας του σταθμού, αλλά και τον ειδικό φρουρό που ήταν σε υπηρεσία. Επίσης πήραν από τον αστυνομικό το γεμιστήρα του όπλου του, αλλά και τις χειροπέδες που είχε στην κατοχή του. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Πληροφορίες ανέφεραν πως αργά χτες το απόγευμα εντοπίστηκε μία κλεμμένη μοτοσικλέτα στο Ν. Ψυχικό η οποία εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. καθώς με αυτή φέρονται να εγκατέλειψαν το σταθμό δύο από τους δράστες.

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για να απολογηθεί σήμερα το πρωί έλαβε χτες ο 21χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο νεαρός εμφανίστηκε χτες στον ειδικό εφέτη ανακριτή ζητώντας προθεσμία, την οποία έλαβε για σήμερα. Να σημειωθεί ότι αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι ποτέ δεν είχε πάει στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι. Επίσης, αναφέρει ότι γνώριζε από το γυμναστήριο έναν εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος είναι προφυλακισμένος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ