Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
20ή μέρα στο μπλόκο του αγώνα

Χωρίς θετικά αποτελέσματα δεν τελειώνει ο αγώνας μας, διαμηνύουν οι αγρότες

Icon

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, να περάσει στην «κοινή γνώμη» - με την πρόθυμη και ενθουσιώδη αρωγή των ΜΜΕ - την εντύπωση ότι, με το σπάσιμο κάποιων μπλόκων, ξεφτίζει και, οσονούπω, τελειώνει άδοξα ο αγώνας της αγροτιάς, έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των μικρομεσαίων αγροτών της Θεσσαλίας, που επί 20 συνεχή μερόνυχτα παραμένουν ακλόνητοι στο μπλόκο της Νίκαιας.

Οι αγωνιστές του μπλόκου της Νίκαιας, επισημαίνοντας ότι το σπάσιμο των συγκεκριμένων μπλόκων ήταν αναμενόμενο και καθόλου δεν πρόκειται να επηρεάσει το μπλόκο της Νίκαιας και άλλα μπλόκα που συντάσσονται μαζί του, τονίζουν πως ο αγώνας συνεχίζεται, με την ίδια αποφασιστικότητα, ορμή και δύναμη και δεν πρόκειται να τελειώσει χωρίς θετικά αποτελέσματα για τους αγρότες.

Υπογραμμίζουν ότι η προκλητική επίδειξη σκληρής αδιαλλαξίας εκ μέρους της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνει την αμετακίνητη προσήλωση της κυβέρνησης και τη σταθερή στράτευση της ίδιας στην πολιτική μαζικού και γρήγορου ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Το «δεν υπάρχουν χρήματα, γι' αυτό δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών», που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός και «μυρικάζουν» κάποιοι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, διαψεύστηκε από την ίδια την κυρία Μπατζελή, η οποία δήλωσε πως ακόμα και να υπήρχαν χρήματα, η κυβέρνηση δε θα έδινε στους αγρότες, επειδή διαφωνεί με τον τρόπο που τα διεκδικούν!


Icon

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες υπενθυμίζουν, με νόημα, ότι ανάλογη αδιάλλακτη στάση είχαν επιδείξει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε παλιότερες μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά, τελικά, κάμφθηκαν κι αναγκάστηκαν να συζητήσουν μαζί τους για τα ζωτικά και ουσιαστικά προβλήματά τους και να ικανοποιήσουν μέρος έστω από τα αιτήματά τους.

Στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία, επιχειρώντας να αποσείσει από πάνω της τη βαριά ευθύνη που της αναλογεί, δήλωσε ότι «η εκτόνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τα μπλόκα είναι "στο χέρι" των αγροτών», απαντούν ότι, σε ό,τι αφορά στο μπλόκο της Νίκαιας και τα άλλα μπλόκα που συντάσσονται μαζί του, δεν πρόκειται «να της κάνουν τη χάρη» και να βγάλουν από τη δύσκολη θέση που έχουν βρεθεί την ίδια και την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να φύγουν από τα μπλόκα με άδεια χέρια και την ουρά στα σκέλια. Κι όχι γιατί έχουν κάποια «προσωπική κόντρα» με την κυρία Μπατζελή, αλλά επειδή ξέρουν πως, αν φύγουν χωρίς να πάρουν τίποτα από όσα ζητούν, δε θα μπορέσουν καν να ξεκινήσουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Την οργή και την αγανάκτηση των αγωνιζόμενων αγροτών προκαλεί και η στάση της ΝΔ, η ηγεσία της οποίας όχι μόνο δεν τάσσεται στο πλευρό τους, αλλά, επί της ουσίας, βοηθάει την κυβέρνηση. Διότι βοήθεια στην κυβέρνηση είναι η θέση κατά των μπλόκων που πήρε, εξαρχής, ο Αν. Σαμαράς και έκτοτε ο ίδιος και το κόμμα του «αγρόν ηγόραζον» για τους χιλιάδες αγρότες, σ' όλη τη χώρα, που ξημεροβραδιάζονται στους δρόμους. Βεβαίως, η στάση της ΝΔ εξηγείται, καθότι κι αυτό το κόμμα, όπως και το ΠΑΣΟΚ, στηρίζει, με χέρια και με πόδια, την ΚΑΠ και, γενικότερα, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την οποία αντιμάχονται οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Την ίδια οργή - και απέχθεια μαζί - νιώθουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες για την εχθρική στάση του ΛΑ.Ο.Σ. εναντίον τους και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν ότι ο αρχηγός αυτού του κόμματος ζήτησε, μέσα στη Βουλή, να επέμβει η αστυνομία και ο εισαγγελέας για να διαλύσουν τα αγροτικά μπλόκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ