Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κοροϊδία με ΕΣΠΑ και ΤΕΜΠΜΕ...

Η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική κοροϊδίας και εξαπάτησης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Ομως, από τις δηλώσεις των δύο υπουργών ξεκαθαρίστηκε ότι η αγωνιζόμενη αγροτιά δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα προς όφελός της. Στην κοινή δήλωσή τους αναφέρεται ότι στην παρούσα φάση η στήριξη στον αγροτικό κόσμο δεν είναι δυνατόν να έρθει μέσα από άμεσες ενισχύσεις, αλλά μόνο μέσα από διαρθρωτικά προγράμματα...

Πρόκειται για μέγιστη κοροϊδία, αφού η μικρομεσαία αγροτιά δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τα λεγόμενα διαρθρωτικά προγράμματα. Δεν έχει να κερδίσει τίποτα από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Δεν έχει να κερδίσει τίποτα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών διέρρευσε ότι θα δοθούν άλλα 26 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ στο ΠΑΑ «Αλ. Μπαλτατζής». Αλλά πρόκειται για ψίχουλα κοροϊδίας που δεν αλλάζουν τίποτα και σε τίποτα δεν ωφελούν τη φτωχή και μικρή αγροτιά και πρωτίστως τους φτωχομεσαίους αγρότες που εξαναγκάζονται να έχουν και εξωγεωργικό εισόδημα προκειμένου να επιβιώσουν. Το ΕΣΠΑ και ο «Μπαλτατζής» αφορούν στην περαιτέρω στήριξη των μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως επιτάσσουν η ΕΕ και τα μονοπώλια.

Κοροϊδία αποτελεί επίσης και η εξαγγελία ότι θα δημιουργηθεί και ΤΕΜΠΜΕ για τους αγρότες. Η δημιουργία ΤΕΜΠΜΕ για τους αγρότες αφορά στην επιχειρηματική γεωργία και όχι τους φτωχούς και μικρούς παραγωγούς. Αυτό άλλωστε έδειξε και το πώς λειτούργησε το ΤΕΜΠΜΕ για τους μικρούς επιχειρηματίες, στο οποίο ελάχιστοι από αυτούς εντάχθηκαν και κανένα όφελος δεν υπήρξε. Οι μόνοι που κερδίζουν μέσα από το ΤΕΜΠΜΕ είναι οι τραπεζίτες. Μπροστά σ' αυτές τις μεθοδεύσεις και τη δεδομένη αντιαγροτική πολιτική, η φτωχομεσαία αγροτιά δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνο τη συνέχιση του αγώνα της, μέχρι την τελική δικαίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ