Σάββατο 6 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Συλλαλητήριο αλληλεγγύης

Τη Δευτέρα η κινητοποίηση στην Εφορία Χανίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στα Χανιά το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, που οργάνωσαν η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, τα εργατικά σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων και τροφίμων - ποτών, ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Νέων Καταστημάτων με κεντρικό ομιλητή τον Φώτη Ρηγανάκο, μέλος της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν επίσης και εκπρόσωποι του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και των αγροτικών συλλόγων του Νομού.

Στην ομιλία του το στέλεχος του ΠΑΜΕ τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων στην αγωνιζόμενη φτωχομεσαία αγροτιά, υπογραμμίζοντας ότι τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι που τους βγάζουν στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους που επίσης αγωνίζονται για το μεροκάματο και τα δικαιώματά τους στη δουλειά και στη ζωή. Προβλήματα που όπως σημείωσε γεννά η αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, η πολιτική της ΕΕ, καθώς και όλων όσοι τη στηρίζουν σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Ακολούθως στην ομιλία του κάλεσε εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες να απαντήσουν με πόλεμο στον πόλεμο, όπως τόνισε, που έχει εξαπολύσει η πλουτοκρατία μετά και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των κομμάτων του κεφαλαίου που στόχο έχουν να καθυποτάξουν οικονομικά, ηθικά και πολιτικά το λαό στο σύνολο του.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τη Δευτέρα

Με κατάληψη της Εφορίας Χανίων, στην οδό Τζανακάκη, τη Δευτέρα, 8 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού Χανίων που συντάσσονται με το αγωνιστικό πλαίσιο της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

Αυτό αποφασίστηκε σε πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΥ και των αγροτικών συλλόγων Δήμου Αρμένων, Μηθύμνης, Παλαιών Ρουμάτων, Κάινας, Αμυγδαλοκεφαλίου και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Επίσης στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης τους με τα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας που συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε στον Προμαχώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ