Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Απεργοσπαστική αθλιότητα από τη ΓΣΕΒΕΕ

Μια λυσσαλέα επίθεση στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ και στην σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση, εξαπέλυσε χτες η ΓΣΕΒΕΕ με «εγκύκλιό» της προς τις Ομοσπονδίες μέλη της, στρεφόμενη εναντίον κάθε αγωνιστικής διεκδίκησης, κάθε εναντίωσης στην κυβερνητική πολιτική και κάθε υπόνοιας αγωνιστικού συντονισμού των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που πλήττονται εξίσου από την πολιτική των μονοπωλίων και τα σκληρά μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Προκλητική, απερίφραστα εχθρική, συκοφαντική και σε πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική προπαγάνδα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ εμφανίζεται πανικόβλητη από την απήχηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και από την ανταπόκριση ενός πολύ μεγάλου αριθμού Ομοσπονδιών και Σωματείων στο κάλεσμά της να κατεβάσουν σήμερα τα ρολά, να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με αυτά των εργαζομένων και να πολλαπλασιάσουν την δύναμή τους χτυπώντας αποφασιστικά την κυβερνητική πολιτική που μεθοδεύει την καταστροφή τους.

Στο απεργοσπαστικό της κείμενο, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, αυτοί που βάζουν πλάτη στους κυβερνώντες και κάθε πολιτική εξόντωσης των ΕΒΕ, απαξιώνει την αποτελεσματικότητα των αγώνων και προσπαθεί απεγνωσμένα να διαβεβαιώσει τις Ομοσπονδίες ότι αναμένονται ...θετικές εξελίξεις από την κυβέρνηση για τους ΕΒΕ. Σημειώνει ενδεικτικά: «ανέξοδες αποφάσεις συντονιστικών επιτροπών εκτός πλαισίου ΓΣΕΒΕΕ για κλείσιμο στις 10 Φεβρουαρίου το μόνο που επιτυγχάνουν είναι σύγχυση και διάσπαση των κινητοποιήσεων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Ελπίζουμε οι εμπνευστές να μην κινούνται στη λογική: διασπώ, καταστρέφω, λοιδορώ και συκοφαντώ ό,τι δεν ελέγχω μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες».

Πλήρως υποταγμένη, συστρατευμένη με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και τα μέτρα που τους ευνοούν, η πλειοψηφία στη ΓΣΕΒΕΕ μιλά ακόμη και για αγώνες στον ...κατάλληλο «τρόπο και χρόνο», όταν στην πράξη έχει αναδειχθεί σε «νεκροθάφτη» τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ