Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αγώνας ενάντια στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης

Κινητοποίηση έκαναν χτες οι φοιτητές ενάντια στις μεθοδεύσεις για σταδιακή ιδιωτικοποίηση λειτουργιών της φοιτητικής κατασκήνωσης στο Ποσείδι

Την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της φοιτητικής Λέσχης που λειτουργεί στην κατασκήνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, διαδήλωσαν μαζικά χτες το πρωί οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, όπου ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει το ΔΣ της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης. Μια συνεδρίαση που τελικά διέλυσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, προφασιζόμενος ότι δεν μπορεί να συνεδριάσει το ΔΣ σε συνθήκες ...βίαιης παρέμβασης των φοιτητών.

Η πραγματικότητα είναι πως η Διοίκηση θέλει να προχωρήσει τις αποφάσεις της εν κρυπτώ. Διότι, ενώ αρχικά η συνεδρίαση του ΔΣ ήταν να γίνει στη Λέσχη, την τελευταία στιγμή μεταφέρθηκε στο κτίριο της Πρυτανείας. Οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ ζήτησαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση δύο φοιτητές, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό. Τελικά, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο και απαίτησαν από το ΔΣ να ανακαλέσει την απόφαση που είχε πάρει τον περασμένο Σεπτέμβρη, σύμφωνα με την οποία δήλωνε ότι δε θα στείλει προσωπικό για τη λειτουργία της Λέσχης στο Ποσείδι.

Αυτή η απόφαση του ΔΣ της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης, εναρμονίζεται πλήρως με τις προθέσεις της Πρυτανείας να προχωρήσει σε ανάθεση της λειτουργίας της Λέσχης της κατασκήνωσης σε ιδιώτη εργολάβο, διενεργώντας σχετικό διαγωνισμό μέσω της Εταιρείας Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του ΑΠΘ.

Πρόσχημα για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης αποτελεί η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ δουλεύουν συνολικά 180 εργαζόμενοι από τους οποίους οι 38 είναι μόνιμοι και οι 142 εργάζονται μέσω εργολάβων.

Το σχέδιο της Πρυτανείας να πετσοκόψει το δικαίωμα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και εργαζομένων σε φτηνές διακοπές, καταγγέλλει το ΜΑΣ και καλεί τους φοιτητές, τους εργαζόμενους του πανεπιστημίου να σταθούν αποφασιστικά απέναντι για να μην περάσει. Καλεί φοιτητές και εργαζόμενους να απαιτήσουν: Δωρεάν σίτιση στη Λέσχη για όλους τους κατασκηνωτές. Λειτουργία της Λέσχης αποκλειστικά με προσωπικό του πανεπιστημίου, να τερματιστεί το καθεστώς των εργολάβων. Οι εργαζόμενοι στη Λέσχη να δουλεύουν με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, επίδομα εκτός έδρας και ο χρόνος εργασίας να μην προσμετράται ως χρόνος άδειας. Να μη διενεργηθεί κανένας διαγωνισμός ή ανάθεση για την κάλυψη του προσωπικού της Λέσχης στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση από ιδιώτη.

Το πλαίσιο του ΜΑΣ υιοθέτησαν τα ΔΣ των Συλλόγων Φοιτητών Θεολογίας, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Ψυχολογικού, Φυσικού, Γεωλογικού, Χημικού, Κτηνιατρικής, Νομικής, Ιατρικής, Πληροφορικής, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχείρησε να μπει στο ΑΠΘ μέσα στη νύχτα (2022-09-15 00:00:00.0)
Με συλλογικό αγώνα άνοιξαν τη Λέσχη! (2022-05-05 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων σε Πρυτανείες (2022-01-19 00:00:00.0)
Πρώτο διά ζώσης μάθημα: Συνωστισμός και ατομική ευθύνη (2021-10-13 00:00:00.0)
Πνέει τα λοίσθια ...η δωρεάν σίτιση στο ΑΠΘ (2009-08-28 00:00:00.0)
Στημένο παιχνίδι στο πνεύμα της κυρίαρχης πολιτικής (2009-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ