Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινές ευθύνες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Το δημαγωγικό και αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα της κόντρας ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας χτες στη Βουλή, που με αφορμή Επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους νέους αγρότες αλληλοκατηγορήθηκαν - μεταξύ άλλων - για μειωμένη διαχειριστική ικανότητα των κοινοτικών προγραμμάτων κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.

Ο Νίκος Μωραΐτης αναφέρθηκε στα περίφημα προγράμματα για τους νέους αγρότες, τονίζοντας ότι όχι απλώς είναι ενταγμένα στη γενικότερη αντιαγροτική πολιτική, αλλά προωθούν την υλοποίησή της. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι «οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στόχευαν να βγάλουν έξω από την παραγωγική διαδικασία τους πενηνταπεντάρηδες, από τα πιο δημιουργικά τμήματα και με εμπειρία στον αγροτικό χώρο, αφού πρώτα τους είχαν οδηγήσει στην απόγνωση, καθηλώνοντας για χρόνια τις τιμές των αγροτικών προϊόντων». Επίσης, «στο καινούργιο πρόγραμμα των νέων αγροτών, τα κριτήρια ένταξης είναι αποτρεπτικά, απαγορευτικά για τους φτωχούς, νέους αγρότες και ιδιαίτερα ευνοϊκά για τους νέους αγρότες που είναι ιδιοκτήτες μεγάλων αγροτικών εκτάσεων». Συνολικά, σημείωσε πως «σκοπός των προγραμμάτων των νέων αγροτών, δεν είναι η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, που ήταν και παραμένει γερασμένη, αλλά η ενίσχυση νέων αγροτών που έχουν περιουσιακά εχέγγυα να μετεξελιχθούν σε μεγαλοαγρότες, να δημιουργήσουν σύγχρονες καπιταλιστικές επιχειρήσεις».

Συνολικά, ο Ν. Μωραΐτης επισήμανε πως «οι νέοι αγρότες το ξέρουν πολύ καλά, "ζουν" στο πετσί τους χρόνια τώρα αυτήν την αντιαγροτική πολιτική, που επιταχύνει την αρνητική πορεία της αγροτικής οικονομίας και σπρώχνει σε βίαιο ξεκλήρισμα μεγάλα τμήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και τους νέους αγρότες σε απόγνωση. Αυτόν τον κατήφορο της αγροτικής οικονομίας και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η χτεσινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπόσχεται να τον ανακόψει με τα γεωργικά κονδύλια του Δ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ