Κυριακή 26 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΤΡΑ
Νοθεία στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Καταγγελία της «Προοδευτικής Ενότητας Υγειονομικών»

Με ανοιχτή νοθεία η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, με την πλήρη υποστήριξη της κυβερνητικής διοίκησης του νοσοκομείου, «εξασφάλισε» τους δύο αιρετούς στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Προοδευτική Ενότητα Υγειονομικών» στην Πάτρα.

Στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών, αναφέρει η ανακοίνωση, η διοίκηση, που με βάση το νόμο έχει την ευθύνη των εκλογών, σε συνεργασία με την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ «πήραν μέτρα» για να μην υπάρχει «ενοχλητική φωνή» στη νέα σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. «Αξιοποίησαν» τις ογδόντα ψήφους των συναδέλφων από τα Κέντρα Υγείας που ψήφισαν με αλληλογραφία. Δηλαδή, στην Εφορευτική Επιτροπή δεν έφτασαν οι φάκελοι αλληλογραφίας, αλλά μόνο φάκελοι που έπεσαν στην κάλπη! Ούτε τους νόμους της κυβέρνησής τους δεν εφαρμόζουν (διοίκηση-ηγεσία της ΠΑΣΚΕ) όταν πρόκειται για την εξασφάλιση του «ιδίου οφέλους». Η παράταξή μας θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να αποδείξει το μέγεθος της νοθείας. Δεν είναι όμως αυτό αρκετό. Χρειάζεται να βγαίνουν συμπεράσματα για το συμβιβασμένο και υποταγμένο συνδικαλισμό, που εκφράζεται και ταυτίζεται με τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα. Ενα δρόμο έχουμε-μια επιλογή, να δυναμώσουμε τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, που σήμερα εκφράζει το ΠΑΜΕ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας. Για να βάλουμε εμπόδια και να ακυρώσουμε στην πράξη την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Για να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις, ώστε αυτοί μας οι αγώνες να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, για να 'χουμε άλλη, φιλολαϊκή πολιτική με λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία.

Τέλος, η «Προοδευτική Ενότητα Υγειονομικών» καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη 48ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ολγας), της ΠΟΕΔΗΝ, στις 28 του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ