Τρίτη 9 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Δίωρες στάσεις εργασίας (10.00-12.00) πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι Αθήνας από χτες και θα συνεχιστούν για όλη τη βδομάδα, διαμαρτυρόμενοι για τα πρόσφατα αντεργατικά και οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΚΑ: Το πρώην ΔΣ της εταιρείας ΔΕΚΑ έθεσε σε κίνδυνο τα χρήματα του Δημοσίου, είπε χτες ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της ΔΕΚΑ, Γ. Κουρής, στην κατάθεσή του, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη των πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών) που κατηγορούνται για κατάχρηση του Δημοσίου. Οπως είπε ο Γ. Κουρής, που διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΚΑ από το 2004 μέχρι το 2007, κατά το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2000, ένα μήνα πριν τις εκλογές, με αποφάσεις του τότε ΔΣ της επιχείρησης, έγιναν μαζικές, αθρόες αγορές μετοχών. Κατά την εκτίμησή του, όλες οι πράξεις αγορών μετοχών από τη ΔΕΚΑ έγιναν με άνωθεν εντολή. Οπως διευκρίνισε, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο της ΔΕΚΑ, η επιχείρηση είχε τη δυνατότητα να αγοράσει μετοχές, αλλά ουσιαστικά αυτή ήταν μία νομοθετική πρόβλεψη η οποία αφορούσε μόνο στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών, συμφερόντων του Δημοσίου, εισηγμένων στο χρηματιστήριο.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ σε βάρος αρκετών εταιρειών οι οποίες έστελναν μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα ανυποψίαστων πολιτών, χρεώνοντας τους λογαριασμούς τους με μεγάλα χρηματικά ποσά, σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ. Η έρευνα που κράτησε πολλούς μήνες ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών για διαφημιστικά μηνύματα από εταιρείες, που ο πενταψήφιος αριθμός τους ξεκινούσε από "54", τα οποία χρέωναν το λογαριασμό των πολιτών κατά δύο ευρώ ανά μήνυμα. Μάλιστα, οι εν λόγω εταιρείες, έστελναν περίπου τέσσερα μηνύματα τη βδομάδα, αποκομίζοντας έτσι τεράστια κέρδη.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απέρριψε το αίτημα του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) για τη δημιουργία «μαύρης λίστας», δηλαδή τήρηση αρχείου με τα δεδομένα αφερέγγυων πελατών. Ο ΣΤΕΕΑ είχε ζητήσει να ιδρύσει αρχείο με προσωπικά δεδομένα πελατών που έχουν παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά, όπου μεταξύ άλλων θα καταγράφονταν δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων (ονοματεπώνυμο, αριθμός δελτίου ταυτότητας, ΑΦΜ, ποινικές διώξεις, καταδίκες κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ