Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εκκληση για στήριξη από τον αμερικανικό λαό έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, προκειμένου να περάσει το κρίσιμο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην Υγεία τη «γραμμή τερματισμού» στο Κογκρέσο τις επόμενες δύο βδομάδες, καλώντας συνάμα τις ασφαλιστικές εταιρείες να μην ανατιμήσουν άλλο το ασφάλιστρα.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ο πρώην υπουργός Αμυνας της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, επελέγη, όπως αναμενόταν, από το κόμμα του προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το Μάη, με στόχο, όπως είπε, να τελειώσει με το αντάρτικο των FARC. Ωστόσο την υπόσχεση αυτή έδωσαν ματαίως και πολλοί προκάτοχοί του, καθώς οι βάρβαρες πολιτικές τους ενάντια στο λαϊκό κίνημα είναι αυτές που δημιουργούν τις συνθήκες της ένοπλης σύγκρουσης στη χώρα.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Ο σεισμός μεγέθους 8,8 βαθμών της 27ης Φλεβάρη μετατόπισε την πόλη Κονσεπσιόν κατά τουλάχιστον τρία μέτρα προς τα δυτικά, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα. Παράλληλα, οι αρχές της Χιλής ανακοίνωσαν την καθυστέρηση της έναρξης της σχολικής χρονιάς εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν στα σχολικά κτήρια από το σεισμό. Η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, ολοκληρώνει τη θητεία της την Πέμπτη με δημοτικότητα 84%, και αποδοχής του 75% των κατοίκων κατά τη σφυγμομέτρηση της εταιρείας «Adimark».

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.-- Οι ερευνητές του ομίλου πληροφορικής IBM και του πανεπιστημίου Στάνφορντ ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν ένα βιοδιασπώμενο πλαστικό κατασκευασμένο από φυτά, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το πλαστικό που προέρχεται από παράγωγα πετρελαίου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει αρκετή υποστήριξη για να κερδίσει τον καθαρό έλεγχο του Κοινοβουλίου στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στις 6 Μάη στη Βρετανία, σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα.

KAMΠΕΡΑ.-- Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία πραγματοποιεί από χτες ο Πρόεδρος της Ινδονησίας, Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο, στο πλαίσιο ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και άλλων σχέσεων. Σήμερα, ο Ινδονήσιος Πρόεδρος αναμένεται να μιλήσει στην ομοσπονδιακή Βουλή στην Καμπέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ