Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΚΑΠ
Ιδιωτικοποιείται μέσω Χρηματιστηρίου

Ενα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση, βρίσκεται πια και η συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, η οποία είναι θυγατρική εταιρία της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ). Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, στην οποία αναφέρεται στις αποφάσεις της χτεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΣΕΚΑΠ (ΑΤΕ και Συνεταιριστικών Οργανώσεων).

Στην ανακοίνωση - που φιλοξενεί δηλώσεις του υποδιοικητή της ΑΤΕ και προέδρου της ΣΕΚΑΠ Θ. Παπαγεωργίου - αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στη χτεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ:

  • Εγκρίθηκε το πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας.
  • Αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της καπνοβιομηχανίας κατά 2 δισ. δραχμές και, που χαρακτηρίζεται σαν «το πρώτο σημαντικότερο βήμα για την εισαγωγή της ΣΕΚΑΠ στο ΧΑΑ».
  • Αποφασίστηκε, στο αμέσως επόμενο διάστημα, μετά την εισαγωγή της ΣΕΚΑΠ στο Χρηματιστήριο, να γίνει και «νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου», που σημαίνει την παράδοση και νέου πακέτου μετοχών της καπνοβιομηχανίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Επιχειρώντας να χρυσώσει το χάπι της ιδιωτικοποίησης της μεγαλύτερης αγροτικής επιχείρησης του αγροτοσυνεταιριστικού χώρου - που θα επιχειρηθεί με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο - ο Θ. Παπαγεωργίου έκανε λόγο για «νέα πορεία» και δήλωσε αισιόδοξος ότι τα κέρδη της ΣΕΚΑΠ από 1,5 δισ. δραχμές που προβλέπονται για το 2001, θα φτάσουν το 2005 τα 3,5 δισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ