Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΕΟΠΩΛΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απειλούν με κλείσιμο των καταστημάτων

Συνεχίζεται το χάος με τους δήθεν ελέγχους των κρεάτων και τη δήθεν προστασία των καταναλωτών 

Να κλείσουν τα καταστήματά τους 10 μέρες πριν τα Χριστούγεννα αποφάσισαν οι Ενώσεις Κρεοπωλών της Αττικής, αν στο μεταξύ δε ληφθούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν ότι το μοσχαρίσιο κρέας είναι απόλυτα ασφαλές για τους καταναλωτές.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που ξεκίνησε προχτές το μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε χτες τα ξημερώματα, τα μέλη των Ενώσεων Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας - Αττικής αποφάσισαν ομόφωνα, όπως ανακοινώθηκε, ότι σταματάει η πώληση μοσχαρίσιου κρέατος μέχρι η Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ να λάβει μέτρα που προστατεύει την υγεία των καταναλωτών και όχι τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών. Παράλληλα ζητούν από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Γεωργίας (όχι από τους υπουργούς όπως διευκρινίζεται...) να δηλώσει υπεύθυνα ότι το μοσχαρίσιο κρέας που διακινείται στη χώρα είναι ελεγμένο και απόλυτα ασφαλές. Εκτός αυτών οι κρεοπώλες της Αττικής αναφέρουν ότι το κράτος με τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι τώρα δεν μπορεί να πείσει για την προστασία του Ελληνα καταναλωτή και αυτό γιατί: «Εφήμερες αποφάσεις για αφαίρεση των οστών της σπονδυλικής στήλης, όπου την ευθύνη ρίχνουν πάλι σε μας τους παραδοσιακούς κρεοπώλες, δε λύνουν το πρόβλημα». Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως στην έκτακτη γενική συνέλευση αποφασίστηκε ότι αν δε λυθεί οριστικά το πρόβλημα, να κλείσουν τα κρεοπωλεία της Αττικής δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Αυτό πάντως που φαίνεται είναι ότι Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβέρνηση δε σκοπεύουν να λύσουν το όλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις «τρελές αγελάδες». Η εύλογη παρατήρηση είναι ότι δεν το έλυσαν εδώ και 15 χρόνια θα το λύσουν τώρα μέσα σε 15 μέρες; Επιπλέον πρέπει να αναφερθεί ότι ο κλάδος των κρεοπωλών είναι «γαντζωμένος» πίσω από τα όποια συντεχνιακά συμφέροντα και πρακτικές εξιλέωσης της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής δε βάζουν το μαχαίρι στο κόκαλο του προβλήματος. Μάλιστα χτες ο πρόεδρος των Συλλόγων Κρεοπωλών της Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών, κ. Κεσίδης, έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τις αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης των κρεοπωλών της Αττικής, λέγοντας πως στη Β. Ελλάδα πωλούνται ντόπια κρέατα. Το πόσο αληθές είναι αυτό, μάλλον ο κ. Κεσίδης γνωρίζει... γιατί η πραγματικότητα άλλα δείχνει.

Εκτός των παραπάνω χτες εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, νέου τύπου κρούσματα παραπλάνησης των καταναλωτών. Οι πληροφορίες αυτές, οι οποίες δεν είναι απολύτως εξακριβωμένες, αναφέρουν ότι σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και μάρκετ κρεάτων, «σφραγίζονται» με κτηνιατρικές... βούλες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν την υγεία των καταναλωτών. Δηλαδή, προκειμένου να επέλθει καθησυχασμός στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό και να ανακάμψει η αγορά βοδινού κρέατος, επιστρατεύονται και «διαφημιστικού τύπου» αμφιλεγόμενες σφραγίδες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ