Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Το 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα έχει έντονο ...πολωνικό «άρωμα» (έως 21/3). Εκτός από αφιέρωμα στο πολωνικό ντοκιμαντέρ, περιλαμβάνει και αφιερώματα στους Πολωνούς σκηνοθέτες Κριστόφ Κισλόφσκι και Αντρέι Φίντικ.

Περιλαμβάνονται επίσης αφιερώματα για τον Ολλανδό Γιόρις Ιβενς, το «Πλανήτης σε κίνδυνο», «Ιστορίες του Αιγαίου» (στη μνήμη του ντοκιμαντερίστα Γιώργου Κολόζη), «Αφρικανικές ιστορίες» και τη Βόρεια Κορέα... αλλά με ταινίες από ΗΠΑ, Τσεχία και Δανία.

Το Ελληνικό Τμήμα είναι «λειψό» λόγω αποχής μερικών σκηνοθετών, που διαμαρτύρονται για τη μη κατάθεση νομοσχεδίου για τον κινηματογράφο. Κάποιες από τις συμμετέχουσες ταινίες «διαχέονται», ανάλογα με τη θεματολογία τους, και σε άλλα τμήματα του φεστιβάλ. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα «Ανθρώπινα δικαιώματα», τα «Δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ» κ.ά. Επίσης, θα γίνουν συνέδρια, όπως «Ντοκιμαντέρ καταγραφής και τεκμηρίωσης: Ηθικά διλήμματα στην ψηφιακή εποχή» (15/3, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης - Αποθήκη 1, Λιμάνι), «Η Γη μετά την Κοπεγχάγη» (17/3 στον ίδιο χώρο), εργαστήρια, εκθέσεις κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ