Σάββατο 13 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
«Πώς δενότανε τ' ατσάλι»

Το γνωστό έργο του Ν. Οστρόφσκι παρουσιάζει αύριο η ΚΝΕ στο «Συρμό». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»
Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης του έργου του Ν. Οστρόφσκι «Πώς δενότανε τ' ατσάλι» κάνει η ΚΝΕ στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14 στο Μεταξουργείο), αύριο (7μμ) με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο και σοβιετικά κινούμενα σχέδια της δεκαετίας '20-'30.

Το βιβλίο του Νικολάι Οστρόφσκι αποτελεί αφιέρωμα στους απλούς ανθρώπους, εργάτες και αγρότες, που άλλαξαν την όψη του κόσμου κι άνοιξαν το δρόμο για το φωτεινό μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας, με τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία το 1917. Ο συγγραφέας όπως και ο ήρωάς του, Πάβελ, προσωποποιούν τα καλύτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της γενιάς, αποτελούν σύμβολα ηρωισμού και ακλόνητης πίστης στα ιδανικά της λευτεριάς και της δικαιοσύνης. Το βιβλίο με ιδιαίτερη λογοτεχνική αξία αποδίδει το επαναστατικό πάθος για την αλλαγή της κοινωνίας, τη συντριβή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση του κομμουνισμού. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης ανατρέχει στις σπουδαιότερες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις

Το άμεσο πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων της ΚΝΕ στο «Συρμό» περιλαμβάνει:

Σήμερα (9μμ): Παράσταση θεάτρου «Πάλη νέγρου με σκύλους» του Μπερνάρ Μαρί Κολτές, από την ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα «Δρυός τόποι» της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δευτέρα (9.30μμ): Προβολή του β' μέρους της σπουδαίας ιστορικο-κοινωνικής ταινίας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «1900».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ